12/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ Derneği 14 Şubat’a gelirken “Başlangıçlar, evrilmeler, sonlanışlar... Yeter ki sağlıksız olmasın aşk!” diyerek flört deneyimlerini konuşmaya çağırıyor.

LezBiKuir Köşesi’nin ikinci sohbeti yarın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+ Derneği, feminist mücadelede ve LGBTİ+ hareketi içinde görünmezleştirilen ve silikleştirilen öznelerin özgül deneyimlerini ve ihtiyaçlarını güvenli bir alanda konuşmak, tartışmak ve ortak çözümler bulmak hedefiyle başladığı LezBiKuir Köşesi projesinin ikinci etkinliğini duyurdu.

“Flört” temasıyla 13 Şubat Salı günü 19:00’da gerçekleşecek etkinliğin duyurusu şöyle:  

“Başlangıçlar, evrilmeler, sonlanışlar... Yeter ki sağlıksız olmasın aşk!

Lineer düzlemde ilerlemesini beklediğimiz flörtleşme pratiklerimiz üzerinde yeniden düşünmek ve konuşmak için LezBiKuir Sohbetler'de bu hafta flört temasıyla bir araya geliyoruz.

Modern dünyanın koşulları içerisinde çeşitlenen ve dönüşen flörtleşme pratiklerimiz, kimi zaman kaotik hayat şartlarından uzaklaşabilmemizi sağlayıp bize güvenli ve keyifli sığınaklar olabilen kimi zaman da hayatımızın tam ortasında kaosa dönüşebilen flörtlerimiz, yakaladığımız eşleşmelerimize dair ‘Sorsaydım adı var mıdır? Gerçekten bana yar mıdır?’ sorularıyla kombinasyon ve olasılık hesapları yapmamıza yön veren flört algılarımız ve biçimlerimiz hakkında konuşmak için hislerimiz, düşüncelerimiz ve deneyimlerimiz çevresinde bir kez daha sohbet çemberi oluşturuyoruz.

Birbirimizi bulmanın zorlaştığı ve bir araya gelince de ilişkilenmekte kaygı ve korkular yaşadığımız zamanlar olsa dahi ‘Sevmeyelim de taşa mı dönelim?’ diyerek acaba sağa mı yoksa sola mı kaydırmalı diye düşünürken nelere nasıl dikkat ettiğimiz, akışkan bir zeminde flörtleşmelerimizin nasıl evrildiği ve flörtlerimizle birlikte güvenli bir yol yürümenin nasıl olduğunu hep birlikte konuşmak istersen etkinliğe katılabilirsin.”

Kendini lezbiyen, biseksüel ve kuir olarak tanımlayan kadın+, trans+, intersex ve non-binary’lere açık olan etkinliğe katılmak için buradan kaydolabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, etkinlik duyuru
İstihdam