26/04/2024 | Yazar: Kaos GL

Genç LGBTİ+ Derneği’nin düzenlediği etkinlik, 27 Nisan Cumartesi günü yüz yüze gerçekleşecek.

LezBiKuir köşesinden 8.tematik grup sohbeti: P*rno Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dernek, etkinliği sosyal medya hesaplarından şöyle duyurdu:

“Günlük hayatta da kamusal alanda da rahatça ve sıklıkla konuşamadığımız ama hayatımızın önemli ve büyük bir kısmını kaplayabilen cinsellik ve p*rno hakkında konuşmak adına bir araya geliyoruz. Her ne kadar sadece başlık olarak bile tabulaşan ve görüldüğü üzere hayatın her alanında olduğu gibi Instagram paylaşımında da sansüre uğrayan konulardan biri olsa da p*rno, bir araya geldiğimiz sohbet çemberinde sansürsüz bir şekilde konuşmayı arzuladığımız bir konu.

Toplumsal cinsiyet normları ve heteroseksist ideolojiler gibi eşitlikçi olmayan ayrımcı yapılar sebebiyle cinsellik, herkes için yaşanması ve konuşması kolay ve mümkün bir konu olmamaktadır. Cinsellikle ilişkili bir konu olan p*rnonun tüketim amacı, sıklığı ve sonuçları da çeşitli cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimler açısından farklılaşabilen bir konu olabilmektedir. Toplumsal cinsiyet temelli ayrımı ve şiddeti içeriklendirebilecek ve pekiştirebilecek öğeler barındıran anaakım p*rno hakkında tartışmak ve feminist-etik p*rno üzerine konuşmak için bir araya geliyoruz.

P*rno ile ilgili algı ve tutumlarımızın neler olduğu, p*rnografik materyallerin içeriği ve tüketimiyle ilgili neler düşündüğümüz, p*rno izleme davranışımızın nelerden etkilendiği ve ilişkilerimizi ne yönde etkilediği konuları ekseninde ve ötesinde gerçekleşecek sohbetimizde sen de yer almak istersen kayıt formunu doldurabilirsin”


Etiketler: yaşam, cinsellik
İstihdam