08/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Gökçe Yavaş Önal’ın çizgileriyle lezbiyen, biseksüel, trans kadınlar vardır.

Lezbiyen, biseksüel, trans kadınlar vardır Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizer Gökçe Yavaş Önal’ın KaosGL.org’a 2020 yılında ürettiği illüstrasyonları 8 Mart’ta arşivden çıkardık. 8 Mart’ımız kutlu olsun!

lezbiyen-biseksuel-trans-kadinlar-vardir-1

“Lezbiyenim! 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde şiddetin olmadığı bir yaşam için buradayım!

“Ailede, iş yerinde, sosyal hayatta maruz bırakıldığım tüm ayrımcı, lezbofobik söylem ve davranışlara karşı; zorla evlendirilmeye, pornografikleştirmeye, cinsel şiddete karşı hayattayım ve queer feminist yoldaşlarımla birlikte tüm bunlara karşı mücadele ediyorum.

“Tüm stereotiplere, dayatmalara, nefrete karşı, buradayız, bir aradayız!

 *

“Şiddete, ayrımcılığa, mizojiniye ve monoseksizme karşı buradayım!

“Başkaları tarafından incelenmekten, tanımlanmaktan ya da yok sayılmaktan yoruldum ama tüm bunların yarattığı baskı ve şiddette karşı mücadele ediyorum.

“Ya eşcinsel ya heteroseksüel kimliğinin dayatılmasına, etrafımızı çeviren monoseksist algıya karşı hayattayım!

“Akışkanlığımın, kafa karışıklığı ya da sorumsuzlukla anılmasına karşı varoluşumu kutluyorum. Biseksüel bir kadın olarak şiddete karşı queer feminist bir mücadeleyi destekliyorum.”

 *

"Şiddete, ayrımcılığa, transfobiye karşı ben de varım!"

"Cinsiyetler, bedensel varoluşlar; iç/dış genital organlara indirgenemez. Bedenim, kimliklerim üzerindeki söz ve karar hakkı bana ait. Bu hak, kendimi belirleme hakkının ayrılmaz parçası."

"Bedenim, kimliğim üzerindeki yegane otorite benim! Trans kadınların cinsiyetlerini sorgulamak, trans kadınların “kadın olmadığı” yönündeki açıklama ve imalarda bulunmak; açıkça kadın düşmanlığı, transfobi, nefret ve ayrımcılık. Bu ayrımcılığa karşı mücadele etmek ise herkesin politik sorumluluğu."

"Hayattayım, buradayım!"


Etiketler: kadın, kültür sanat, yaşam, çizim
nefret