28/11/2014 | Yazar: Kaos GL

Avrupa Parlamentosu LGBTİ İntergrup Eşbaşkanı Ulrike Lunacek, Papa 1. Franciscus’a gökkuşağı atkısı hediye ederek kadın haklarını ve eşcinsel evlilikleri desteklemesini istedi.

Lezbiyen vekilden Papa’ya gökkuşağı atkısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avrupa Parlamentosu LGBTİ İntergrup Eşbaşkanı Ulrike Lunacek, Papa 1. Franciscus’a gökkuşağı atkısı hediye ederek kadın haklarını ve eşcinsel evlilikleri desteklemesini istedi.
 
Avusturyalı Yeşiller’in delegasyon başkanı Ulrike Lunacek, Salı günü Strasbourg’da Avrupa liderlerine konuşma yapan Papa 1. Franciscus’a gökkuşağı renklerini taşıyan bir atkı hediye etti.
 
Lunacek, Papa’ya 25 Kasım’ı hatırlattı
 
“Kilise içinde ve dışındaki diğer acil meselelere değinmemenizden ötürü bir nebze hayal kırıklığına uğradığını itiraf etmem gerekiyor,” diyen Lunacek, Katolik dünyasının liderinin dikkatini 25 Kasım’a çekti:
 
“Kadın meseleleri, kilise içindeki kadınların hakları. Bugün Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü. Bence bununla ilgili bir şey söylemliydiniz.”
 
Eşcinsel evlilik ve doğum kontrolü
 
AB’nin LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) yol haritasını çıkaran Lunacek, Katolik Kilisesi’nin eşcinsel evlilik ve doğum kontrolüne ilişkin mesafeli duruşuna rağmen beklentilerini dile getirdi:
 
“Eşcinsel evlilikleri ya da örneğin, özellikle HIV ve diğer durumlarda doğum kontrol haplarının kullanımını destekleyen ifadelerde bulunsaydınız harika olurdu. Ama bunları duymadım ve bir nebze hayal kırıklığına uğradım.”
 
Vatikan “eşcinsel açılımı”nda uzlaşma sağlayamadı
 
Papa 1. Franciscus, geçtiğimiz yıl yaptığı “ben kimim ki eşcinselleri yargılayayım?” açıklamasıyla “Vatikan’da eşcinsel açılımı” haberlerini beraberinde getirmişti. Vatikan 5 Ekim’de düzenlenen Ruhani Meclis’te (Sinod) ilk kez eşcinsellerle ilgili ılımlı görüşlere yer veren bir ara rapor yayınlamış, toplantıya katılan 200 piskopos 19 Ekim’deki son raporda bu yeni yaklaşımı reddetmişti. 

Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam