23/08/2017 | Yazar: Kaos GL

Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, Sırbistan’ın ilk kadın ve eşcinsel Başbakanı Ana Brnabic ile görüştü.

Lezbiyenler gerçekten demokrasinin önünde engel mi? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, Sırbistan’ın ilk kadın ve eşcinsel Başbakanı Ana Brnabic ile görüştü.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye-Sırbistan Tarım İş Forumu dolayısıyla geldiği Belgrad’da Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic ile görüştü. Görüşmede iki ülke arasında tarım ve hayvancılık alanlarında yapılabilecek iş birliği konuları tartışıldı.

Ana Brnabiç kimdir?

Haziran ayında Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vuçiç, başbakanlık görevine açık kimlikli bir lezbiyen olan Ana Brnabiç’i atadı. Ana Brnabiç, Sırbistan’ın ilk kadın ve eşcinsel başbakanı oldu.

2016’da yıl kurulan hükümette Brnabic'in yer alması, ülkedeki LGBTİ+ topluluğu tarafından “tarihi an” olarak nitelendirilmişti. Brnabic'in yeni görevi, Sırbistan’da yaşayan LGBTİ+’lar için oldukça sevindirici bir gelişme.

Lezbiyenler gerçekten demokrasinin önünde engel mi?

Geçtiğimiz günlerde, Yeni Asya Gazetesi yazarı Şükrü Bulut, “Global sermayeli tahrip projeleri” başlıklı köşesinde lezbiyenleri hedef aldı. Bulut köşesinde, “din karşıtı cereyanlarla çalışan tahripkâr sermayedarlar”ın küreselleşmeyi istismar ettiğini yazdı. Bulut, demokrasi krizinin, ancak “Avrupa merkezlerinde bir anda binlerce lezbiyen ve ahlâksızı bir araya getiren kişilerin deşifre edildiği” zaman çözüleceğine inanıyor.

Şükrü Bulut “binlerce lezbiyeni nerede bir arada gördü acaba, Onur Yürüyüşleri’nden mi bahsediyor” diye düşündürdüğü yazısında dinci-gerici cepheden liberalizmi eleştirirken neden özellikle lezbiyenleri hedef aldığını açıklamıyor.


Etiketler: yaşam
İstihdam