14/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Buluşmada, sanatçı Şükran Moral da konuşmacı olarak yer alıyor.

Lezbiyenler ve Biseksüel Kadınlar Forumu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Lezbiyenler ve Biseksüel Kadınlar Forumu, 7. Homofobi Karşıtı Buluşma haftasında, 13 Mayıs’ta Ankara’da Roxanne Cafe'de gerçekleşecek. Buluşmada, geçen yıl Beyoğlu’ndaki bir galeride Amemus isimli performans çalışmasını sergiledikten sonra tepkiler ve tehditler nedeniyle üretim sürecini yarıda kesip Türkiye’den ayrıldığını açıklayan sanatçı Şükran Moral da konuşmacı olarak yer alıyor.
 
Buluşma’nın geleneksel ayaklarından biri olan forum, bu sene de tüm günlük bir etkinlik dizisi şeklinde düzenlenecek. Öğleden önce olacak ilk etkinlik sadece eşcinsel ve biseksüel kadınlara açık olacak. Öğleden sonraki oturumlar herkesin katılımına açılacak.
 
Eşcinsel ve biseksüel kadınların varlıklarını ve kimliklerini görünür kılmak için ilki 2007’de gerçekleştirilen “Aç Yüzünü” fotoğraf sergisi, bu sene de yeni katılımcılara kapısını açacak. Forum’da, yüzünü açarak sergiye dahil olmak isteyen kadınlar için gün boyu bir stand bulunacak.
 
FORUM PROGRAMI
 
10:30 - 13:00
 
Kahvaltı & Atölye
 
Sadece lezbiyenlere ve biseksüel kadınlara açık olan ilk etkinlik, kahvaltı ile başlayacak. Daha sonra atölye ile devam edecek. Bu etkinlik için daha önceden kayıt yaptırmak gerekiyor. Kahvaltı, öğle yemeği ve tüm gün çay-kahve masrafı 25 TL olacak. Kahvaltıya katılmayıp sadece atölyeye geleceklerin yine öncesinde kayıt yaptırması gerekiyor. Kayıt için secin@kaosgl.org adresi veya 0312 230 0358 (dahili 17) telefonu tercih ederek iletişime geçebilirsiniz. Katılımcı sayısı 20 ile sınırlıdır.
 
14:00 - 15:30
 
“Eşcinsel Biseksüel Kadınlar Ne Yaşadı, Ne yaşıyor, Ne İstiyor? Kazanımlar ve Mücadele Alanları”
 
Moderatör: Zehra Tosun
 
Konuşmacı: Yasemin Öz, Kaos GL Derneği. Ülkü Özakın,Amargi
 
Herkese açık olan oturumda Eşcinsel/biseksüel kadınların eşcinsel erkeklerle ve heteroseksüel kadınlarla politika yapma deneyimleri, kazanımlar ve mücadele alanları tartışılacak.
 
17:00 - 18:30
 
“Muhafazakârlık, İktidar, Cinsellik ve Cinsiyet Bağlamında Bir Mücadele Alanı: Sanat”
 
Konuşmacı :Şükran Moral
 
Performans, video ve enstalasyon çalışmalarıyla tanınan Şükran Moral ile kadın cinselliği ve muhafazakârlaşma, lezbiyenler ve biseksüel kadınlar forumunda konuşulacak. Geçen yıl Beyoğlu’ndaki bir galeride Amemus isimli performans çalışmasını sergiledi. Moral, eser performe edildikten sonra tepkiler ve tehditler nedeniyle Amemus’un üretim sürecini yarıda kesip Türkiye’den ayrıldığını açıkladı.
 
18:30 - 19:00
 
Öykü yarışması Ödül töreni
 
Törende Mor temasıyla gerçekleştirilen 7. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananlarına ödüllerinin verilecek.
 
"Kadın kadına aşklarımızın, heyecanlarımızın, hüsranlarımızın ve sevinçlerimizin neresine düşer “Mor”?" diyerek 2006 yılında "Mutlu Aşk Vardır" temasıyla ilki düzenlenen Kaos GL Kadın Kadına Öykü Yarışması busene 7.si düzenlendi. Pınar Selek’in Onur Jüri Üyesi olduğu Yarışma Jürisi, yine birbirinden güzel öyküler okuma fırsatı buldu ve bu yolculuğun konseptini ve temasını dikkate olan, dili ve kurgusuyla da öne çıkanlar içinden bir değerlendirme yaptı.Bu değerlendirmeler sonucunda dereceye giren öyküler ödüllendirilecek. 
 
Roxanne Cafe: Konur Sokak, No:10/20 Kat:5 İgeme Apt. Kızılay/Ankara

Etiketler: yaşam
İstihdam