08/12/2011 | Yazar: Kaos GL

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks (LGBTI) Tarihlerinin Geleceği üzerine Uluslararası Arşiv, Kütüphane, Müze ve Özel Koleksiyonlar (ALMS) Konferansı, 1-3 Ağustos 2012 tarihinde Amsterdam’da.

LGBT Arşiv ve Kütüphane Konferansı Amsterdam’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks (LGBTI) Tarihlerinin Geleceği üzerine Uluslararası Arşiv, Kütüphane, Müze ve Özel Koleksiyonlar (ALMS) Konferansı, 1-3 Ağustos 2012 tarihinde Amsterdam’da.
 
Avrupa’nın en büyük ve en eski LGBTI arşiv ve kütüphanesi IHLIA, 1-3 Ağustos 2012 tarihleri arasında Amsterdam’da, LGBTI ALMS 2012 Konferansı’na ev sahipliği yapıyor. IHLIA, Hollanda’da Amsterdam Halk Kütüphanesi’nde bulunan Uluslararası Gey ve Lezbiyen Bilgi Merkezi ve Arşivi’dir.
 
IHLIA, Kaos GL’nin 1994 yılından bu yana çıkarmakta olduğu Kaos GL Dergisi için de ayrıca arşiv oluşturdu. Kütüphane, Kaos GL’nin çalışma, eğitim, medya, insan hakları ihlalleri, Homofobi Karşıtı Buluşma ve kadın alanlarında yayınladığı kitapları da içerecek. 
 
IHLIA’nın yayınladığı çağrı metni şöyle:
 
IHLIA bilgi paylaşımı ve ALMS 2012’nin taahhüdünü yerine getirmek için birlikte çalışmaya başlamak amacıyla Kuzey Amerika, Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerinden 150 arşivci, kütüphaneci ve müze koleksiyoncusunu ağırlamaya hazırlanıyor. Ayrıca bizimle birlikte ulusal miras örgütleriyle çalışmak isteyen sivil toplum örgütlerinden yüksek katılım bekliyoruz.
 
IHLIA’nın bir vizyonu var: 2020’ye kadar, LGBTI bireyler gittikleri şehir ve ulusal kütüphanelerde arşivlerde kendileri gibi insanlar bulacaklar. Kendi tarihlerini, kahramanlarını ve hak mücadelelerini öğrenebilecekler. LGBTI deneyimlerinin ham maddelerini keşfetmelerini istiyoruz. Büyük LGBTI yazarlarının el yazılarını görmelerini, bizden öncekilerin nasıl lobicilik yaptığını, yaşadığını ve hepimizin hikâyenin bir parçası olduğu bir dünyayı yaratmayı nasıl sevdiklerini görmelerini istiyoruz.
Bu uzun süreli proje için konferansımız bir başlangıç noktası niteliğinde ve IHLIA sürece öncülük etme konusunda oldukça istekli. Konferans boyunca koleksiyonculuk, belgeleme ve tarihlerimizi ulaşılabilir kılma konusundaki güncel gelişmeleri inceleyeceğiz. Ardından vizyonumuzu gerçekleştirmek için ilk adımları atacağız.
Kuzey Amerika, Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerinden katılımcıların gelmesini bekliyoruz. Şu ana kadar LGBTI tarih inisiyatifi olmayan ülkelerden aktivistleri ve miras örgütlerini davet ediyoruz. Amsterdam’ı seveceğinizi biliyoruz. Konferansın getirdiği umut ve heyecan Amsterdam’ın sokak ve kanallarının büyük bir onur yürüyüşüne dönüşmesiyle taçlanacak. Bunların arasında Canal Pride da var. Evet, bu doğru. Konferansın olduğu hafta Hollandalı LGBT’lerin kutlamalarıyla daha da eğlenceli hale gelecek. Ve Hollanda hükümeti Hague’da bize akşam yemeği verecek.
Konferansla ilgili daha fazla bilgiyi ilerleyen tarihlerde web sitemizden bulabileceksiniz. Amsterdam’a gelmeden önce birbirinizle online görüşmek için pek çok fırsatınız olacak.
Sizi Amsterdam’a bekliyoruz.
IHLIA’nın yöneticisi Lonneke van de Hoonaard adına
Lin McDevitt-Pugh MBA & Jack van der Wel

 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam