10/02/2016 | Yazar: Kaos GL

İngiltere’de LGBT Futbol Antrenörleri Ağı 21 Şubat’ta Futbol Birliği’nin Ulusal Futbol Merkezi’nde kuruluyor.

LGBT futbol antrenörleri örgütleniyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İngiltere’de LGBT Futbol Antrenörleri Ağı 21 Şubat’ta Futbol Birliği’nin Ulusal Futbol Merkezi’nde kuruluyor.

İngiltere’de LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) futbol antrenörleri kendi ağlarını kurarak futboldaki ayrımcılığa karşı örgütleniyor. 21 Şubat’ta Futbol Birliği’nin Ulusal Merkezi’nde kurulacak olan ağ Pride Sports ile İngiltere LGBT Spor Gelişim ve Eşitlik Örgütü’nün inisiyatifiyle ortaya çıktı. LGBT Futbol Antrenörleri Ağına malî destek ise UEFA’nın Değişim Kaptanları Programı’ndan gelecek.

“LGBT antrenörler için olumlu rol modelleri sağlamak istiyoruz”

Antrenörler Ağının ortaya çıkışı geçtiğimiz yaz 100’ü aşkın LGBT antrenörle yapılan bir anket çalışmasına dayanıyor. Çalışmaya göre, LGBT antrenörlerin yüzde 78’i kariyerleri boyunca LGBT’lere yönelik olumsuzluklarla karşılaşırken lezbiyen, gey ve biseksüel katılımcıların yarıya yakını meslekî yaşamlarında açık değiller.

Ağın Yürütme Kurulu Başkanı James Earl “biz bu durumu lezbiyen, gey, biseksüel ve trans antrenörler için olumlu rol modelleri sağlayarak, başarıların altını çizerek ve bir topluluk oluşturarak değiştirmek istiyoruz,” diyor.

Amatör ya da profesyonel fark etmeksizin her seviyeden LGBT antrenörlerin katılabileceği ağ, kendilerini LGBT antrenörlerin destekçisi olarak gören antrenörlere de açık olacak.

Ağ sürekli meslekî gelişim eğitimleri sunacak

LGBT Futbol Antrenörleri Ağı üyelerine sürekli meslekî gelişim eğitimleri sunmayı hedeflerken kapsayıcı futbol işverenlerine sitelerinde antrenörlük fırsatlarıyla ilgili ilan verme olanağı tanıyacak.

21 Şubat’ta İngiltere’de futbol antrenörlüğünün kalbi St. George Parkı’nda UEFA A lisanslı bir antrenörün vereceği sürekli meslekî gelişim eğitiminin ardından düzenlenecek panelle ağ resmen kurulacak.

İlgili haber:

İngiltere’de eşcinsel sporculara uzman desteği


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam