18/06/2012 | Yazar: Kaos GL

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP’nin LGBT meselesini suiistimal ettiğini, toplumun homofobisini kaşıyarak LGBT haklarını savunan partileri zor durumda bırakmaya çalıştığını söyledi.

LGBT Heyeti TBMM’de CHP ve BDP’yi Ziyaret Etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AKP’nin LGBT meselesini suiistimal ettiğini, toplumun homofobisini kaşıyarak LGBT haklarını savunan partileri zor durumda bırakmaya çalıştığını söyledi.
 
SPoD’dan Sedef Çakmak, ILGA-Europe ve ICRSE temsilcileriyle TBMM’de Anayasa Çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 
SPoD Yönetim Kurulu Başkanı Sedef Çakmak ve beraberindeki ILGA Europe Politika Direktörü Silvan Agius ve ICRSE’den Kemal Ördek, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile BDP İstanbul Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Sırrı Süreyya Önder ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ı TBMM’de ziyaret etti. Heyet LGBT’lerin Yeni Anayasa hakkındaki taleplerinin yer aldığı raporun yeniden sunulduğu görüşmelerde Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda mayıs ayında gündeme gelen “Eşitlik” maddesi tartışmaları ve Komisyon’un çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Eşitlik maddesinde LGBT’lerin talebine sahip çıkan CHP ve BDP’ye LGBT’ler adına teşekkür eden heyet üyeleri LGBT hakları konusunda, parti temsilcilerinin görüş ve önerilerini dinledi.
 
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, LGBT haklarının CHP için çok önemli olduğunu ve desteklerinin süreceğini söyledi. İnce AKP’nin LGBT meselesini suiistimal ettiğini, toplumun homofobisini kaşıyarak LGBT haklarını savunan partileri zor durumda bırakmaya çalıştığını da sözlerine ekledi.
 
Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun BDP’li üyesi Sırrı Süreyya Önder, BDP’nin LGBT haklarını savunmaya devam edeceğini, uzlaşma sağlanamadığı için bölüm sonuna bırakılan “Eşitlik” maddesinde bir uzlaşma sağlanmasının hâlâ mümkün olduğunu söyledi. LGBT örgütlerinin diğer partilerin çekincelerini gidermek için daha aktif bir tutum sergilemesi gerektiğini söyleyen Önder, bunun için daha yakın iş birliğine açık olduklarını ifade etti.

Etiketler: yaşam
İstihdam