16/06/2011 | Yazar: Kaos GL

Ahmet Yıldız nefret cinayeti davasının İstanbul’da görülen yedinci duruşmasının ardından bugün akşam, Ankara’da Yüksel Caddesi’nde sergilenen “neden&rdqu

LGBT Örgütler Ahmet Yıldız Cinayetini Unutturmayacak! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ahmet Yıldız nefret cinayeti davasının İstanbul’da görülen yedinci duruşmasının ardından bugün akşam, Ankara’da Yüksel Caddesi’nde sergilenen “neden” adlı fotoğrafın altında basın açıklaması yapıldı. 

Kaos GL’nin çağrısı ile bir araya gelen LGBT’ler, eşcinsel olduğu için İstanbul’da öldürülen Ahmet Yıldız cinayeti üzerinden 3 yıl geçtiği halde polis ve adli makamların çalışmalarında halen her hangi bir gelişme olmamasını eleştirdiler.
 
“Bu cinayetin bir an önce aydınlatılması ve katillerin yakalanması için polis ve adli makamlar neyi bekliyorlar!” diye soran LGBT örgüt temsilcileri, “eğer ki LGBT bireylere yönelik ilan edilmemiş bir savaş yoksa katilleri bulmayanların suç ortakları olduğunu ilan ediyoruz!” dediler.

“Ahmet Yıldız Burada, Katilleri Nerede!” ve “Katilleri Bulmayan Suç Ortağıdır!” sloganları atan LGBT’ler, basın açıklamasının ardından Yüksel Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı’na kadar süren kısa bir yürüyüşün ardından dağıldılar.
 
Yüksel Caddesi’nde bugün akşam saat 18:00’de yapılan basın açıklamasının tam metni:
 
Katilleri Bulmayan Suç Ortağıdır!

“15 Temmuz 2008’de, eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra, 26 yaşında öldürülen Ahmet Yıldız’ın yedinci duruşması bugün Üsküdar Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

2008 yılından bu yana hiçbir gelişmenin olmadığı davanın bugünkü yedinci duruşmasında mahkeme hâlâ sanık baba Yahya Yıldız hakkında çıkartılan yakalama emrinin infazını beklediğini açıkladı ve davayı 16 Eylül’e erteledi.

Mahkeme, Emniyet ve Jandarma’dan yakalamanın infaz edilmesini beklediği halde
İstanbul polisinden cevap gelmedi ve LGBT toplumuna 15 Eylül 2011 tarihine kadar beklememiz gerektiği söylendi.
Bizler bugün burada, üstümüzde asılı duran “Ahmet Yıldız” fotoğrafı altında Ahmet’i aramızdan alan nefret cinayetinin takipçileri olarak bulunuyoruz.
 
Sırf eşcinsel olduğu için İstanbul’da öldürülen Ahmet Yıldız’ın cinayeti üzerinden 3 yıl geçtiği halde polis ve adli makamların çalışmalarında halen her hangi bir gelişme olmamıştır.
 
Soruyoruz! Bu cinayetin bir an önce aydınlatılması ve katillerin yakalanmsı için polis ve adli makamlar neyi bekliyorlar!
 
Ahmet Yıldız bir eşcinseldi! Bu toplumda insanlar sırf kadın kadına ve erkek erkeğe yaşamak istedikleri için öldürülebiliyor.
 
Sırf cinsel yönelimleri ya da cinsiyet kimliklerinden dolayı öldürülen gey, lezbiyen, biseksüel, travesti ve transeksüeller şimdiye kadar düştükleri yerde öldükleriyle kaldılar. LGBT bireyleri öldüren katilleri, namus adına aileleri saklayıp korudu, kazara yakalananlar ise yargı sürecinde ağır tahrik indirimi ile hafifletilmiş cezalar aldılar.
 
Peki, LGBT bireylerin can güvenliğini kim koruyacak?
 
Eğer ki LGBT bireylere yönelik ilan edilmemiş bir savaş yoksa katilleri bulmayanların suç ortakları olduğunu ilan ediyoruz!
 
LGBT örgütleri olarak Ahmet Yıldız’ın düştüğü yerde kalmasına, katillerin elini kolunu sallayarak gezmelerine sessiz kalmayacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz!

Unutmayacağız, Unutturmayacağız! Katilleri bulmayan suç ortağıdır!”

 
Mahkeme hâlâ Polisten haber bekliyor!

15 Temmuz 2008’de, eşcinsel olduğunu açıkladıktan sonra, 26 yaşında öldürülen Ahmet Yıldız’ın yedinci duruşması bugün Üsküdar Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Sanık baba Yahya Yıldız hakkında çıkartılan yakalama emrinin infazını bekleyen Mahkeme, davayı 16 Eylül’e erteledi. Emniyet ve Jandarma ise Mahkemeye hâlâ bilgi vermedi.
 
Fotoğraflar: Gülistan Aydoğdu / Kaos GL
 

Etiketler: yaşam
İstihdam