13/02/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

LGBT’lerin kalbi taştan değil elbet; ama yine de bitmek bilmeyen bazı yanlış kanaatlerle boğuşur dururuz. İşte onlardan 10 tanesi.

LGBT Sevgilere Dair 10 Yanlış İnanış Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Havada heteroseksüel aşk kokusu var! Duyuyorum… Reklamlarda gene kadın kadın bir kadın ile erkek erkek bir erkek birbirlerine kavuşmaya çalışıyorlar, neyse ki kredi kartına yeterince taksit yapıyorlarmış da kavuşuyorlar. Anla ki gene geldi 14 Şubat, Sevmelerin Günü!
LGBT’lerin kalbi taştan değil elbet; ama yine de bitmek bilmeyen bazı yanlış kanaatlerle boğuşur dururuz. İşte onlardan 10 tanesi:
 
1 - Siz de âşık oluyor musunuz?
Hayır, biz aşkla kandırıp böbrek çalıyoruz.
 
2 - Geyler sevmez ki, sadece takılırlar.
Gey erkekler duygularını aldırmış seks makineleridir, vrhhuuu vrhhuuu biiip biiip!
 
3 - Lezbiyenler doğru bir erkekle tanışmadıkları için kendilerini kadınlarla avuturlar.
Aşk da, cinsellik de, kadın da tecavüz fantezileri ve dünyayı kurtarma kahramanlıkları olmayan bir erkek gelmeden hep yarım, ah hep yarım!
 
4 - Eşcinsel ilişkilerde kim erkek kim kadın?
Aşkı yaşamanın tek yolunu heteroseksüel ilişkinin kadınlık-erkeklik rolleri sanan ufaklık, uyanma vakti sence de gelmedi mi?
 
5 - Biseksüellerin eli işte, gözü oynaşta…
Hem kadınlar, hem de erkeklerden hoşlanan bu insanlar gönülden gönüle uçacak diye herkesin yüreği ağzında. Bir rahat olun! Güven sorunlarınızı ilişki öncesinde çözmeyi deneyin.
 
6 - Transların partnerleri eşcinsel mi?  
Olabilir de, olmayabilir de. Bir trans kadınla birlikte olan bir erkeği heteroseksüel ilişkide saymamak aslında kafanızda o trans kadını “yeterince” kadın saymadığınızdan olabilir. Trans kadın örneği dışında genel olarak translar da kadınları, erkekleri ya da bu tanımların arasında ya da ötesinde kalanları sevebilir.
 
7 - Tamam, sevgi kelebekler iyi hoş da sen nesin, sevgilin ne?
Sözlük mü oluşturuyorsunuz, Starbucks bardağına cinsel yönelimimizi mi yazıyorsunuz? Herkes kendini bir etiket altında iyi hissetmeyebilir. Sevenler anlaşmış; daha ne, kime ne?
 
8 - Hem âşığım diyorsun, hem de onla bunla yatıyorsun, ne ayaksın?
“Dünya bir Esra Erol programı stüdyosu, bizler birer zorunlu tek eşli sevdalılarız… Bütün LGBT’ler, sırası geldiğinde girerler ve çıkarlar bu monogami sahnesine” – William Çokeşli Shakespeare
9 - Aşk kaçıncı dak’kada başlar?
Valla sağı solu belli olmuyor, burası Türkiye. Kimisi daha merhaba demeden öpüşüyor sevgili oluyor, kimisi de ağırdan almayı seviyor, AŞK arıyor.
 
10 - E madem seviyorsun, bu ne mesafe? Sırnaşın, yavşayın…
Bak tatlım, seviyorum; ama SENİN GİBİ sevmiyor olabilirim. “Günaydıns aşkitommm” SMS’leriyle güne başlamak istememem, sevgilimle evlerimizi birleştirmeyip farklı şehirlerde ve hatta ülkelerde yaşamamız, yılın en romantik sevgilisi olmak için kasmamam sevgimi geçersiz akçe yapmaz. Para birimlerimiz uymuyordur, o kadar.    

Etiketler: yaşam
İstihdam