28/08/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, on yıl önce Irak’a yönelik savaşa tereddütsüz karşı durduğu gibi bugün de Suriye’ye yönelik savaş hazırlıklarına karşı çıkıyor.

LGBT Toplumuna Yönelik Savaşa da,  Ortadoğu’da Savaşa da Hayır! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL 1 Eylül’de barış için sokaklarda olacak.
 
Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği realitesinin tanınması için mücadele yürüten Kaos GL, “LGBT toplumuna yönelik ilan edilmemiş savaşa da son” çağrısıyla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, gökkuşağı bayraklarıyla sokaklarda olacak.
Barış için direnişe devam!
Savaş ortamında gelişen milliyetçi dalganın nefretle harmanlanıp tüm toplumu ablukaya almasına karşı her zaman barışı savunageldiğini açıklayan Kaos GL Derneği, “LGBT Toplumuna Yönelik Savaşa da, Ortadoğu’da Savaşa da Hayır!” çağrısı yaptı.
 
Demokratik hak ve özgürlük taleplerini ‘terör’ ve ‘güvenlik’ meselesi olarak ele alan devlet politikaları karşısında “hak, adalet ve eşitlik” istemekten vazgeçmeyen Kürt halkının barış coşkusunu selamlayan Kaos GL, barış için direnişin takipçisi oldu.
 
Sene başında kamuoyuna duyurulan “müzakere” ile başlayan süreçte “barış” meselesini önce Uluslararası Feminist Forum’a, ardından 17 Mayıs haftasında Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’a taşıdı.
 
Kürt hareketinin tüm Türkiye için istediği barış ve demokrasiyi sadece Kürtlerden beklemek yerine toplumsal muhalefetle birlikte feministler ve LGBT hareketi olarak nasıl örgütleyebiliriz sorusuna cevap arayışlarına Kaos GL Dergisini açtı.
 
Tüm bu barış tartışmalarını LGBT’ler açısından takip ederken “LGBT Toplumuna Yönelik İlan Edilmemiş Savaşa DA Son!” çağrısında bulunan Kaos GL, LGBT varoluşları tanımlayan “cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği” realitesinin tanınması için anayasal eşitlik ısrarını sürdürdü.
 
Heteroseksizmde ortaklaşan tüm yönetimler cinsel yönelimleri ve cinsiyet kimlikleri üzerinden LGBT varoluşları inkâr ve imha politikalarından vazgeçmeyerek ilan edilmemiş savaşı sürdüredursunlar, LGBT toplumu 17 Mayıs’taki “savaşa son” çağrısının ardından Haziran’ın sonunda önce trans onuru için “ekmek, adalet ve özgürlük” çığlığını yükseltti, son olarak da “direniş”ten vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ilan etti.
Savaşa karşı mücadele homofobiye karşı mücadeledir!
Kaos GL Dergisi barışa olan ihtiyacımız ile savaş ve inkârın işe yaramayacağının altını çizerek Eylül 1994’de yayına başladı.
 
“Yok etme... Bütün Kızılderilileri, Yahudileri ve Kürtleri yok edebilirsiniz. Bütün eşcinselleri Hitler’in yaptığı gibi pembe üçgenlerle işaretleyip toplayabilirsiniz. Hastaneler, hapishaneler, toplu eşcinsel idamları, faili meçhul eşcinsel ve travesti cinayetleri; hepsi tarih boyunca denendi.”
 
Heteroseksizm, militarizm, milliyetçilik ve cinsiyetçiliğin birbirini besleyen ideolojiler olduğu belirlemesinden hareket eden Kaos GL savaşa karşı mücadelenin daimi bir bileşeni olurken çalışmalarında toplumsal barış arayışlarından vazgeçmedi.
 
2002 yılında “Eşcinsellere yönelik ilan edilmemiş savaşa da, Irak’ta savaşa da hayır!” derken eklemiştik: “Biz sadece Irak’ta değil, bu coğrafyada, tüm dünyada olası bütün savaşlara karşıyız.”
 
“Biz lezbiyeniz, geyiz ama aynı zamanda kadınız, erkeğiz, yoksuluz, işsiziz; hastane sırasında bekleyen hastayız; zorla çalıştırılan, sömürülen çocuklarız; Irak’ta açlıktan, ilaçsızlıktan ölen yaşlılarız; her savaşta görüldüğü gibi taciz ve tecavüze uğrayacak kadın, aşağılanacak eşcinseliz.”

“Biz Anadolu’da, Irak’ta, dünyanın her yerinde yoksullaşan halklardanız; ölüme gönderilecek Arap, Amerikan, Kürt ve Türk gençleriyiz. Savaşın, cinsel yönelimi ne olursa olsun herkesi etkileyeceğini biliyoruz.”
Militarizm öldürür!
Kaos GL, on yıl önce Irak’a yönelik savaşa tereddütsüz karşı durduğu gibi bugün de Suriye’ye yönelik savaş hazırlıklarına karşı çıkıyor.
 
Militarizmin her yerde her zaman öldürdüğünü belirten Kaos GL, Mısır’da halkın özgürlük mücadelesini boğan askeri darbenin katliamları ile Suriye’de Kürtlere ve Alevilere yönelik katliamlara da 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde “hayır” diyecek.
1 Eylül mü, 21 Eylül mü? 
1 Eylül 1939, Hitler faşizminin Polonya’yı işgaliyle başlayan İkinci Dünya Savaşı’nın başlangıç tarihidir. İnsanlığa büyük acılar yaşatan savaşların bir daha yaşanmaması dileğiyle savaşın başladığı tarih olan 1 Eylül, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) öncülüğünde “Dünya Barış Günü” olarak ilan edildi.
 
21 Eylül “Uluslararası Barış Günü” ise Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1981’de, “Genel Kurul’un açılış günü”nden hareketle ilan edildi. Genel Kurul’un 2001’deki kararı ile de 21 Eylül “Dünya Barış Günü” olarak kabul edildi.
 
Türkiye’de ise “Barış Günü” 1 Eylül tarihinde kutlanmaya devam ediliyor.
 
Ankara’da 1 Eylül Pazar
1 Eylül’de Ankara’daki buluşma Sıhhiye Toros Sokak’ta başlayacak. Pazar günü saat 16:30’daki buluşmanın ardından Kolej Meydanına yürünecek.

Etiketler: yaşam
İstihdam