02/06/2019 | Yazar: Yıldız Tar

​Ankara, Antalya, Denizli, Kuşadası, İstanbul ve İzmir’den çocukları LGBTİ+ olan aileler bir araya geldi.

LGBTİ+ Aile Meclisi İzmir’de toplandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara, Antalya, Denizli, Kuşadası, İstanbul ve İzmir’den çocukları LGBTİ+ olan aileler bir araya geldi. LGBTİ+ Aile Meclisi toplantısında birlikte mücadele yolları tartışıldı.

Çocukları veya yakınları LGBTİ+ kişiler olan aileler İzmir’de bir araya geldi. İzmir LGBTİ Aile Grubu’nun düzenlediği “LGBTİ+ Aile Meclisi” toplantısında iki gün boyunca aileler ayrımcılık, homofobi ve transfobiye karşı birlikte nasıl mücadele edeceklerini konuştu.

İzmir Gümüldür’de 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılan toplantıya İzmir LGBTİ Aile Grubu’nun yanı sıra; Ankara Gökkuşağı Aile Grubu, Antalya LGBTİ+ Aile Grubu, Denizli LGBTİ Aileleri Grubu, Kuşadası Aile Grubu ve İstanbul LİSTAG LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği katıldı.

Aile içi ve toplumsal iletişim

Toplantıda konuşulan başlıklardan bazıları şöyleydi:

“Aramıza yeni katılan ailelere nasıl daha iyi yardımcı olabiliriz?”

“Aile içi iletişimi nasıl daha iyileştiririz?”

“Toplumsal iletişim için stratejilerimiz neler olmalı?”

“Ülke genelindeki aile grupları olarak birlikte hareket etmek istiyoruz”

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’nın desteklediği etkinliği İzmir LGBTİ Aile Grubu’ndan Birgül Ergün KaosGL.org’a şöyle anlattı:

“Etkinliği hazırlarken en büyük amaçlarımızdan biri Türkiye genelinde tüm ailelerin organize olmasıydı. Aile Meclis toplantısını 6 ayda bir gerçekleştirmek istiyoruz. Ortak projeler belirledik. Kendi aramızda bir çalıştay hazırladık. Çalışmalarımızı ortaklaştırmak istiyoruz. Okul ve rehber öğretmenlerle çalışmak istiyoruz, istihdamdaki ayrımcılık gündemlerimiz arasındaydı. Yerel yönetimlerde de çocuklarımızın yer alması için mücadele vereceğiz.”


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam