07/09/2021 | Yazar: Defne Güzel

LGBTİ+ derneklerinde çalışan psikologlar bir araya geldi, alanda yaşanan sorunları ve çözüm yollarını tartıştı.

“LGBTİ+ derneklerinin psiko-sosyal desteğini sürdürülebilir kılmak önemli” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs, Genç LGBTİ+, Kaos GL, Muamma LGBTİ+, Özgür Renkler, Pembe Hayat, SPoD ve ÜniKuir’den psikolog ve danışmanlar, ruh sağlığı alanında yaşananları konuşmak için bir araya geldi.

6-8 Ağustos’ta İzmir Karaburun’da yapılan kampta psikolojik danışmanlar alanda yaşanan sorunları ve çözüm yollarını tartıştı. Acil ve riskli durumların takibine ilişkin deneyim aktarımı ve politika oluşturulması ile kurumlar arası koordinasyon ihtiyacının öne çıktığı buluşmada alana dair en önemli sorun olarak insan kaynağı kapasitesinin geliştirilmesine olan ihtiyaç vurgulandı. LGBTİ+ örgütlerinde sınırlı sayıda psiko-sosyal destek uzmanının çalışmasının sürdürülebilirlik ve kapasite sıkıntısı yarattığını vurgulayan psikologlar, süpervizyon desteği, finansal kaynak sıkıntısı, danışmanlığın verildiği ortamın uygunluğu gibi konularda da sorunları aktardı.

Saptanan sorunlara dair öne çıkan çözüm önerileri ise şöyle:

“Yaşanan sürdürülebilirlik ve kapasite sorununa çözüm olarak stajyer ve gönüllü ilanına çıkmak bir seçenek. Ayrıca örgütlerin bir araya gelmesi, iletişim kanalları oluşturup bu kanalları kuvvetlendirmesi, diğer ruh sağlığı örgütleri ile iletişim kurulması, kişilerin donanımlarının arttırılması da bu soruna dair çözüm önerileri arasında.

“Yönlendirme hususunda başka kurumlarla olan işbirliği, kapasite geliştirme eğitimleri, sendikalar ve birliklerle harekete geçilmesi gerekiyor.”

* Bu etkiinlik, Avrupa Birliği'nin mali desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla KAOS GL’ye aittir ve AB’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.

lgbti-esitligi-icin-kat-edilecek-cok-mesafe-var-yayini-turkcede-1


Etiketler: insan hakları, sağlık, danışmanlık
İstihdam