29/11/2022 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği’nin, 25 Aralık’ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde belediye başkanı adaylarının imzasına açtığı “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü”nün ilk imzacısı Mağusa Belediyesi CTP Adayı Süleyman Uluçay oldu.

LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü”nün ilk imzacısı Mağusa Belediyesi Adayı Süleyman Uluçay Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs’ın kuzeyinde, 25 Aralık’ta 18 belediyede gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde Kuir Kıbrıs Derneği’nin belediye başkanı adaylarının imzasına açtığı “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü”nün ilk imzacısı Mağusa Belediyesi CTP Adayı Süleyman Uluçay oldu.

Dernek gelişmeyi şöyle aktardı:

“Geçtiğimiz hafta Kuir Kıbrıs Derneği’ni ziyaret eden Süleyman Uluçay, dernek aktivistleri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Kuir Kıbrıs Derneği’nin son yıllarda yaptığı araştırma bulguları aktarılarak, LGBTİ+’ların yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çözümlenmesinde yerel yönetimlerin görevleri tartışıldı.

“Mağusa CTP Beldiye Başkan adayı Süleyman Uluçay, bir kentin gelişmişlik seviyesinin o kentte yaşayan engelli bireylerin, yaşlıların, LGBTİ+’ların ve diğer tüm dezavantajlı grupların toplumsal yaşam dahil olması ile ölçülebileceğini aktararak, bu alanlarda pozitif bir destek gösterilmesi gerektiğini ve kazanması halinde haklara erişimin güçlendirilmesi için belediye bünyesinde bir mücadele birim kurulacağını aktardı.”

Dernek, insan haklarından taraf olan ve cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve çeşitliliğine saygı duyan tüm belediye başkan adayları protokolü imzalamaya ve bunu kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyor.

Bu protokol, LGBTİ+ haklarının hayata geçirilmesinde sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla hazırlandı.

Dernek, 2018’den bu yana sürdürdüğü “LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokol” metni çalışması; kazanan adaylarla metindeki maddeler üzerinden işbirlikleri kurmalarını sağladı.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı, dünyadan
İstihdam