27/01/2022 | Yazar: Kaos GL

Yaşlı, mülteci ve seks işçisi LGBTİ+’larla sosyal hizmet, dışlanma ile mücadele, sosyal hizmet eğitiminin eleştirel değerlendirmesi ve dahası “LGBTİ+ Hakları ve Sosyal Hizmet” kitabında.

“LGBTİ+ Hakları ve Sosyal Hizmet” yayında! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği, “LGBTİ+ Hakları ve Sosyal Hizmet” kitabını yayınladı. Alandaki uzmanların heteroseksist olmayan bir sosyal hizmet için yazılarından oluşan kitap, eşit haklar mücadelesine katkı sunmayı hedefliyor.

Kitapta sosyal içerme, dışlanma ile mücadele, cis ve heteronormatif olmayan bir sosyal hizmet için önerilerin yanı sıra; feminist sosyal hizmet ilkeleri, yaşlı ve mülteci LGBTİ+’larla sosyal hizmet uygulamaları, sosyal hizmet eğitiminin eleştirel değerlendirmeleri de yer alıyor.

Kapsayıcı sosyal hizmet için neler yapılabileceğinin anlatıldığı kitapta, cinsel şiddet mağduru erkeklerle sosyal hizmet, gey ve biseksüel erkek seks işçileriyle çalışmak, sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlar da ele alınıyor.

Kim, ne yazdı?

Kitap, Murat Köylü’nün sosyal içerme üzerine yazısıyla başlıyor. Tuna Semir Akpınar, sosyal içerme ile sosyal hizmet ilişkisini inceliyor ve dışlanma ile mücadele için öneriler getiriyor. Koray Arkadaş, sosyal hizmet uzmanlarının cis ve heteronormativite ile nasıl mücadele edebileceğini anlatırken; Defne Işık zarar vermeyen sosyal hizmet uygulamasını aktarıyor.

Doğukan Karahan’ın pandemi etkisinde kapsayıcı sosyal hizmeti anlattığı kitapta, Özlem Cankurtaran toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle mücadelede feminist sosyal hizmetten bahsediyor. Rıza Yılmaz, yaşlı LGBTİ+’lar ve sosyal hizmet konusuna değinirken, Koray Arkadaş LGBTİ+ mülteciler ve sosyal hizmet deneyimlerini paylaşıyor.

Kitapta Yunus Kara “LGBTİ+’lara Yönelik Kapsayıcı ve Olumlayıcı Sosyal Hizmet Uygulaması Kitabı/Yayını”nı tanıtıyor. Umut Güner, sosyal hizmet eğitiminin 25 yılının seyrini sunuyor. Tarık Şimşek’in sağlık hizmetleri alanında ayrımcılık ve çözüm önerilerini sıraladığı kitapta, Hans Knutagård da “İnsan Hakları Perspektifinden Erkeklerin Cinsel Şiddete Maruz Kalması ve Sosyal Hizmetler” ve “Gey ve Biseksüel Erkek Seks İşçileriyle Çalışan Sosyal Hizmet ve Sağlık Emekçilerinin Karşılaştıkları Zorluklar- İnsan Hakları Çerçevesinden Bir Perspektif” yazılarıyla yer alıyor.

Brian O’neill’in kapsayıcı sosyal hizmet yazısının ardından Martin Higgins sosyal hizmetler eğitimini değerlendiriyor. Nick J. Mulé, sosyal hizmetlerin LGBTİQ’lere karşı sorumluluklarını hatırlatıyor. Kitap, Julie Fish ve Kate Karban’ın “Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans Sağlık Yetersizlikleri: Sosyal hizmetlerde uluslararası perspektifler” yazısıyla sonlanıyor.

Kitabın dijital haline ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
İstihdam