20/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nden Sibel Yükler, yeni yasama dönemini SPoD’tan Oğulcan Yediveren, 17 Mayıs Derneği’nden Anjelik Kelavgil ve Kaos GL’den Defne Güzel’e sordu.

“LGBTİ+ haklarını savunmadan demokratik geleceği yaratmak söz konusu değil” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Duvar yazısı, "Yasak ne ayol"

Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nden (MLSA) Sibel Yükler, yeni yasama döneminin LGBTİ+’ları nasıl etkilediğini LGBTİ+ derneklerine sordu.

Yükler “LGBTİ+ dernekleri: Derneklerle var olmadık ki kapatılmayla bitelim” başlıklı haberinde, SPoD Genel Koordinatörü Oğulcan Yediveren, 17 Mayıs Derneği Toplumsal Cinsiyet ve Kapasite Geliştirme Koordinatörü Anjelik Kelavgil ve Kaos GL Derneği İnsan Hakları Uzmanı Defne Güzel’le konuştu.

SPoD’tan Yediveren “Radikal sağ tüm siyasi varlığını karşıtlıklar üstüne kuruyor. LGBTİ+ karşıtı, aşı karşıtı, toplumsal cinsiyet karşıtı, göçmen karşıtı” derken 17 Mayıs’tan Anjelik Kelavgil “LGBTİ+’lara dönük nefreti harç eylemiş bir ittifakın LGBTİ+’lara saldırarak açtığı yolun tüm toplumun kazanımlarına, hak ve özgürlüklerine yöneleceğini biliyoruz” diyor.

Yükler’e konuşan Kaos GL’den Güzel ise “Bu yalnızca LGBTİ+’ların meselesi değil” diyor ve ekliyor, “Bugün eğitim politikalarından yaşam tarzına kadar pek çok alanda herkesin özgür iradesi ve özgür, eşit gelecek umudu tehdit altında. O yüzden LGBTİ+ haklarını savunmanın önemi bir kez daha en güçlü biçimde açığa çıktı. LGBTİ+ haklarını savunmadan demokratik, eşit ve özgür bir geleceği yaratmak söz konusu değil.”

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları
İstihdam