03/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nü kapatan Melih Bulu, “Ben de LGBT bireylerin haklarını ve özgürlüklerini savunan bir insanım” dedi.

LGBTİ+ Kulübü’nü kapatan Bulu: “LGBT bireylerin haklarını savunan bir insanım” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi’nde protestolara neden olan, üniversite bileşenlerinin “kayyum rektör” diyerek protesto ettiği Melih Bulu, Habertürk’ten Nagehan Alçı’ya konuştu.

Göreve geldiğinde ilk icraatlarından biri Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nü kapatmak olan Bulu, “Nagehan Hanım maalesef LGBT son olaylar sonrası aday kulüp üyelikleri sonlandırılınca rektörlüğü ablukaya almaya kalktı” ifadelerini kullandı. Ancak, LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatıldığı kampüsteki eylemler bittikten ve öğrenciler gözaltına alındıktan sonra 2 Şubat gecesi saat 2.00 sularında sosyal medyada Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından açıklandı.

Bulu sözlerine şöyle devam etti:

"Nagehan Hanım öncelikle şunu söyleyeyim: Burada LGBT kimliği hedef alınıyor gibi bir yaklaşım yok, Boğaziçi kurumsal olarak her kimliğe saygılıdır. Benim LGBT bireylere yönelik asla bir tepkim söz konusu değil. Ben de LGBT bireylerin haklarını ve özgürlüklerini savunan bir insanım. Ancak bu üniversitede kulüpleşmek için önce aday kulüp statüsü alınıyor siz de biliyorsunuzdur, 2 senelik bir izleme süresi oluyor. LGBT aday kulüptü, henüz kulüpleşmemişti."


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
İstihdam