02/05/2022 | Yazar: Yıldız Tar

LGBTİ+’ların 1 Mayıs’taki işini Ankara’dan Ecmel Deniz anlatıyor: "1 Mayıs'ta işiniz neydi?" diyerek, dolaptan dün çıkmışız gibi davrananlar, 1 Mayıs alanlarını terk etmeyeceğiz, görünür olmaya devam edeceğiz!

LGBTİ+’lar 1 Mayıs alanlarından bildiriyor: Mücadelemiz yeni değil, günaydın aşko! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+’lar her yıl olduğu gibi bu yıl da dört bir yanda 1 Mayıs alanlarını doldurdu. Ancak bu yıl, on yıllar öncesine ışınlanmayı tercih edenler, “LGBTİ+’ların 1 Mayıs’ta işi ne” diye sordu. Biz de bu soruyu ciddiye aldık, alanlardaki LGBTİ+’lara yönelttik. “1 Mayıs’ta işin neydi aşko” diye sorduk.

Ecmel Deniz, Ankara’daki 1 Mayıs’ı anlattı:

“2001’den bu yana 1 Mayıs alanlarındayız, var olmaya da devam edeceğiz. "Korunaklı olacağımız bazı bölgeleri değil bütün sokakları, eşcinsel gettoları değil kentin tamamını istiyoruz!" diyerek sokaklara çıktığımız ilk 1 Mayıs'tan bu yana yıllardır işçi LGBTİ+ların haklarını savunuyoruz. Mücadelemiz yeni değil, hayretle bize bakanlara karşı "Günaydın aşkoo!" demek istiyorum. Biz bir grup lubunya olarak Ankara’da 1 Mayıs'a katıldık, dalgalandırdık bayrağımızı. "Buradan ibne geçti!" diyerek gezindik alanda! Birbirlerini gören lubunyalar toplaştı. Ankara'da bu yıl lubunya korteji olmadığı için tüm kortejleri dolandık, sloganlarımızı attık, "Biz de varız, buradayız!" dedik. Partileri teftiş ettik, bol güllüm alıktık ve madilendik. Alandaki tüm kortejleri dolandık, LGBTİ+ bayrakları var mı diye baktık, "Kortejde yer var mı aşko?" diye sorduk! Gördük ki durum madi olmamızı gerektiriyor. Koşa koşa izinsiz fotoğraf çektirmeye gelip "Benimle de çekinir misiniz?" diyen mi ararsın, bakıp bakıp gülen mi ararsın, selam verip "Size sempati duyuyorum." diyen mi ararsın... Her tür fobiden azar azar serpildi üstümüze. Serpildikçe madilendik, madilendikçe kendimize geldik. Politik bir mücadele verdiğimizi alıkamayan kişilere "İşçiyiz, lubunyayız, haklarımızı alacağız!" dedik. Sloganlarımıza eşlik etmeyen, bir tane bile LGBTİ+ bayrağı olmayan partiler, dernekler, sendikalar; bizler destekçi değil özneyiz! Bizimle dayanışmak, yürümek zorundasınız! "1 Mayıs'ta işiniz neydi?" diyerek, dolaptan dün çıkmışız gibi davrananlar, 1 Mayıs alanlarını terk etmeyeceğiz, görünür olmaya devam edeceğiz!”


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret