05/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Anjelik Kelavgil, Feminist Bellek Podcast’in konuğu olarak Hatice Yeşildal ile LGBTİ+ hareketinin güncel politik gündemi üzerine söyleşti.

LGBTİ+’lar üzerinde artan baskılar önceki dönemlerin şiddet politikalarından nasıl farklılaşıyor? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Feminizmin güncel temalarını ele alan Feminist Bellek Podcast serisi Ağustos ayında başladı. Feminist Bellek’in hazırladığı serinin beşinci bölüm konuğu 17 Mayıs Derneği Toplumsal Cinsiyet ve Kapasite Geliştirme Koordinatörü Anjelik Kelavgil oldu.

“Türkiye’de LGBTİ+’lara yönelik son dönemde artan baskıların LGBTİ+ dernekleri üzerindeki etkisi ne oldu?”, “Artan baskılar önceki dönemlerin baskı ve şiddet politikalarından nasıl farkılaşmakta ve LGBTİ+ dernekleri bu farkı nasıl deneyimlemekte?” ve “Dünyada ve Türkiye’de yeni sağın yükselişi ve neoliberalizmle beraber aileyi merkeze alan politikalar LGBTİ+ mücadelesi ve örgütlenme deneyimine nasıl yansıdı?” soruları üzerinden ilerleyen bölümde Anjelik Kelavgil ve Hatice Yeşildal LGBTİ+ hareketinin güncel politik gündemi üzerine söyleşti.

Anjelik Kelavgil’in konuk olduğu Feminist Bellek podcast bölümünü buradan dinleyebilirsiniz.

Feminist Bellek Podcast hakkında

Feminist Bellek’in hazırladığı podcast serisinin ilk bölüm konuğu Deniz Kandiyoti oldu. Demet Bolat ve Kandiyoti “eril restorasyon” kavramı üzerine söyleşti. İkinci bölümde ise Bermal Küçük ve Selin Çağatay neoliberalizm, STK’laşma ve örgütlük temaları etrafında Türkiye’de feminist hareketin güncel durumu üzerine sohbet etti. Üçüncü bölümde Yasemin Özgün ve Hacer Özdemir, Kürt Kadın Hareketi’nin Türkiye’de toplumsal dönüşüme etkilerini tartıştı. Podcast serisinin dördüncü bölümüne ise Feryal Saygılıgil konuk oldu ve Novamed Grevi’nin Türkiye’de kadın işçiler ile feminist hareket/kadın hareketi ile ilişkisi bağlamında taşıdığı önem konuşuldu. 


Etiketler: kadın, medya, siyaset
İstihdam