11/02/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

Şişli Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne müracaat eden LGBTİ+’lara yönelik eşit ve ücretsiz sağlık hizmeti sunuyor.

LGBTİ+’lara yönelik poliklinik ve danışmanlık hizmeti Şişli’de Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Şişli Belediyesi, Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne müracaat eden LGBTİ+’lara yönelik eşit ve ücretsiz sağlık hizmetini hafta içi her gün 17:00 – 20:00 saatleri arasında veriyor.

Ayrıca danışanların talebi doğrultusunda HIV ve Sifilis’e dair ücretsiz danışmanlık hizmetiyle birlikte test imkanı sunuluyor.

“Ben önden aramak isterim” diyenlere

Şişli Belediyesi’nin veterinerlik ve sağlık hizmetleriyle ilgili Komşu Masa’dan ayrıntılı bilgi almak için 444 3 112’yi tuşladıktan sonra KVKK metnini dinlemek için 1’i devam etmek için 2’yi tuşlayabilirsiniz. 

Bir kent hafızası koruma projesi olan Şişli Çarkı*, Şişli Semt Polikliniği’ni şöyle tanıtıyor:

2015 yılında, LGBTİ+’ların sağlık hizmetlerine erişimi sırasında yaşadığı sorunların yoğun olarak tartışıldığı bir dönemde hayata geçirilen Gönüllü Test Danışmanlık Merkezi ile LGBTİ+’lar için ücretsiz test, danışmanlık, psikolojik ve psikiyatrik destek sunulan sağlık merkezi, bu özelliği ile Türkiye’de bir ilk. Test Merkezi, HIV, Hepatit ve benzeri cinsel yolla aktarılan enfeksiyonlar için anonim bir şekilde kayıt ve ücretsiz test imkanı sağlıyor. Bu enfeksiyonlar konusunda bilgi ve danışmanlık da alınabiliyor. Ayrıca Arapça ve Farsça tercüme desteği ile merkez, mülteci LGBTİ+’lar için de erişilebilir durumda.

Şişli Belediyesi’nin 2018 Onur Ayı’nı, Boysan Yakar’ın adını vererek kutladığı Gönüllü Test Danışmanlık Merkezi günümüzde de aynı adla hizmet veriyor.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı, sağlık, hiv
İstihdam