08/02/2022 | Yazar: Aslı Alpar

Şubat ayı 1994’ten beri LGBTİ+ Tarih Ayı olarak kutlanıyor. İngiltere’de, Portsmouth’un ardından Oxford kent de bu ayı kutlamaya hazır.

“LGBTİ+’ların hayatlarını kutlamak ve çatımızdaki gökkuşağı bayrağıyla desteklemekten gururluyuz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tüm çeşitliliğiyle LGBTİ+’ların haklarını görünür kılmak için kutlanan LGBTİ+ Tarih Ayı’ndayız.

1994’ten beri Macaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Brezilya ve Almanya gibi çeşitli ülkelerde Şubat ayında kutlanan LGBTİ+ Tarih Ayı kapsamındaki kutlamalarda bu hafta İngiltere’nin Oxford kenti var.

Önyargıları yok etmek ve tüm çeşitliliğiyle LGBTİ+’ların haklarını görünür kılmak için Oxford Belediye Meclisi de binasından gökkuşağı bayrağını dalgalandıracak.

Ayrıca kentte LGBTİ+ tarihine dair açılacak bir sergi planlanıyor.

Meclis Üyesi Shaista Aziz, “Oxford, Oscar Wilde ve Virginia Wolf gibi ünlü LGBT figürlerine ev sahipliği yaptı, ancak yılın bu zamanı sıradan yaşamları hatırlamak için de bir ay: “Rıza yaşının heteroseksüellerle nihayet eşitlendiği 2001 yılına kadar ilişkileri nedeniyle suçlanan gençleri... Okulların LGBTQ+ öğrencilerine olumlu destek vermesini engelleyen Bölüm 28'e karşı mücadele… Cinsiyetin tanınması ve hakları için mücadeleyi sürdüren translar… Bu LGBT Tarih Ayı, onların hayatlarını kutlamaktan ve çatımızdaki gökkuşağı bayrağıyla desteğimizi göstermekten gururluyuz.”


Etiketler: insan hakları, kent hakkı, dünyadan
İstihdam