27/09/2019 | Yazar: Aslı Alpar

Kaos GL Derneği’nin düzenlediği Uluslararası Bellek ve Tarih Konferansı bugün İzmir’de gerçekleşen çalıştay ile başladı.

“LGBTİ+’ların tarihi hem kişisel hem de toplumsal olarak kırılgan bir tarih” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nin düzenlediği Uluslararası Bellek ve Tarih Konferansı bugün (27 Eylül) İzmir’de gerçekleşen çalıştay ile başladı.

“Belki burada anlatılan sizin de hikâyenizdir. Belki bir izin peşine düşmüşüzdür beraber, belki de iz bırakmak için şarkılar söylemiş, hikâyeler anlatmışızdır. Çeyrek asrımızda bazen birlikte yürüdüklerimize, ayrılan yollarımıza, mektuplardan taşan hayatlara hürmetle…” diyerek yola çıkan Konferans 29 Eylül’e dek sürecek.

Nasıl yola çıktı?

Çalıştay’ın açılış konuşmasında Kaos GL’den Yıldız Tar, “Nerden çıktı arşiv-tarih meselesi derseniz, 6 yıldır Kaos GL’deyim, tarih yazdığımızı söylüyoruz ama deneyimleri görünür kılabileceğimiz bir yöntem bulamıyoruz, diyorduk ve nihayet 3 yıl önce sözlü tarihle yola çıktık” diyerek konferans fikrinin nasıl ortaya çıktığını aktardı.

“LGBTİ+’ların tarihi hem kişisel hem de toplumsal olarak kırılgan bir tarih, dışlanmayla beraber kendi alternatif tarihini yaratıyorsun. Tüm deneyimler farklılaşıyor” diyen Tar, konferans hazırlıklarında yoğunlaşılan mekânları anlattı.
Uluslararası Bellek ve Tarih Konferansı’nı önceleyen Çalıştay bellek çalışmalarının Türkiye’deki izini sürerek devam edecek.

*Fotoğraf: Semih Varol / Kaos GL 


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam