27/10/2013 | Yazar: Kaos GL

11 farklı ilden LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) örgütleri, Ethem Sarısülük davası için yarın (28 Ekim) saat 9’da Ankara Adliyesi’nde olacak.

LGBTİ Örgütleri de Ethem Sarısülük Davasında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
11 farklı ilden LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) örgütleri, Ethem Sarısülük davası için yarın (28 Ekim) saat 9’da Ankara Adliyesi’nde olacak. Davada, Gezi direnişi sırasında Ankara’da Sarısülük’ü başına ateş açarak öldüren polis memuru Ahmet Şahbaz yargılanacak.
 
Kaos GL Derneği’nin düzenlediği Yerel Örgütlenmeler Toplantısı için Ankara’da bulunan örgütler de davayı takip edecek. Gezi direnişinde yer alan LGBTİ’ler polis şiddetine karşı toplumsal barış talepleriyle Ankara Adliyesi önünde gökkuşağı bayraklarıyla yer alacaklar.
 
Antep ZeugMadi LGBT, Antalya Pembe Caretta, Dersim LGBTİ Girişimi, Ege Üniversitesi Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları ve Dayanışması Topluluğu (LeGeBiT), Eskişehir Anadolu Üniversitesi Düşünce ve Hukuk Kulübü, Kaos GL, Kars Homofobi ve Transfobi Karşıtı Platform, Keskesor LGBT, Mersin 7 Renk LGBT, Queer Adana ve Trakya LGBTİQ yarın saat 9’da Ankara Adliyesi önünde buluşacaklar.  

Etiketler: yaşam
İstihdam