24/12/2013 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ örgütleri 22 Aralık’ta Kadıköy’de gerçekleşen İstanbul Kent mitingine ‘Gettoları Değil Şehrin Tamamını İstiyoruz’ pankartı ile katıldı.

LGBTİ Örgütleri Kentin Tamamını İstedi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

22 Aralık’ta Kadıköy’de gerçekleşen İstanbul Kent mitingine “Gettoları Değil Şehrin Tamamını İstiyoruz” pankartı ile katılan örgütler saat 12.00’de Haydarpaşa Numune’nin önünde toplanmaya başladı.

Buradan sloganlar eşliğinde miting alanına yürüyen örgütler miting sonunda kürsüye çıkarak bir metin okudular. Metni örgütler adına Boysan Yakar ve Şevval Kılıç okudu. Metninin bazı bölümleri ise şöyle;

 

“Hetero-erkek egemen kapitalist sistem tarafından görmezden gelinen, yasal güvenceleri olmayan, istihdam edilmeyen ve seks işçiliği yapan/yapmak zorunda kalan trans seks işçileri senelerdir şehrin dışına itiliyor! 12 Eylül darbesinde de, 90’larda da AKP iktidarları döneminde de… Dün Ülker Sokak’ta (1996) translara yönelik operasyon neyse, bugün Avcılar Meis sitesinde (2012), Bayram Sokak’ta (2013), Tarlabaşı’nda (2011), Şişli’de (2006) ve Harbiye’de (2009) yaşanan odur.”

LGBTİ örgütleri; varoluşu cezalandırılan, ölümü hiçe sayılan, uğradığı toplumsal şiddetin hesabı sorulmayan trans seks işçilerinin şiddete karşı geliştirdikleri ‘getto’ pratiğinin dahi mutenalaşma ve kentsel dönüşüm politikalarıyla engellendiğini belirtti.

“Kentin Tamamını İstiyoruz!”

Açıklamanın devamı ise şöyle: “Transların kurşunlanan ve kundaklanan evleri, devlet tarafından “ahlaksızlık, sapkınlık, fuhuş” gerekçeleriyle mühürleniyor, barınma hakları engelleniyor. Güvenli çalışma koşullarına yasal alanda sahip olamayan translar geliştirdikleri ‘korunma pratiğinden’ devlet eliyle mahrum bırakılıyor. Transların işe çıktıkları alanlar AKP için ‘medeniyetin’, trans seks işçileri için ‘mezarlık’ ve ‘zorunlu göç’ün alamet-i farikası olan duble yollar ve otobanlar inşa edilmeye devam ediyor.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam
İstihdam