27/01/2022 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ ve insan hakları örgütleri trans kadınları hedef alan nefret saldırılarına karşı 28 Ocak’ta “Trans yaşamlarımız değerlidir” diyerek sokağa çıkacak.

LGBTİ+ ve insan hakları örgütleri İzmir’de sokağa çıkıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+ Derneği ve İzmir yerelindeki LGBTİ+ ve insan hakları örgütleri, İzmir'de son iki ayda trans kadınlara yönelik giderek artan nefret saldırısı ve cinayetlerine karşı 28 Ocak Cuma günü saat 18.00'da Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapacak.

“Trans yaşamlarımız değerlidir” diyerek sokağa çağıran örgütler, nefrete karşı herkesi mücadeleye davet ediyor.

İzmir’de peş peşe nefret saldırıları

İzmir Bornova Sokak’ta trans kadınlara saldırılar bitmek bilmiyor. Üç ayda iki trans kadının öldürüldüğü, üç trans kadının ağır yaralandığı peş peşe nefret saldırılarına bir yenisi eklendi. 17 Ocak Pazartesi gecesi, dört saldırgan erkek seks işçisi trans kadınlara çivili sopalarla saldırdı.

İzmir’de Kasım 2021’de bir haftada üç transfobik nefret saldırısı yaşandı. 20 Kasım Cumartesi akşamı Alsancak’ta bir erkek bir saat arayla iki trans kadına saldırdı. Kadınlar saldırıda ağır yaralandı. Bundan bir hafta sonra, 27 Kasım Cumartesi ise Basmane tren garı önündeki saldırıda trans kadın Berrak Yılmaz öldürüldü.

16 Ocak’ta ise Günay Özyıldız Karabağlar’da yaşadığı evin girişinde bıçaklanarak öldürüldü.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam