02/05/2015 | Yazar: Yıldız Tar

LGBTİ’ler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için 25 il ve ilçede alanlara çıktı, ‘LGBTİ hakları sendikal haklardır’ dedi.

LGBTİ’ler 1 Mayıs’ta 25 şehirde alandaydı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
LGBTİ’ler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için 24 il ve ilçede alanlara çıktı, “LGBTİ hakları sendikal haklardır” dedi.
 
Ülkenin dört bir yanından homofobi ve transfobi karşıtları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü eylemlerine gökkuşağı bayraklarıyla katıldı. Birçok şehirden LGBTİ oluşumu ilk kez sokaklara çıktı, heteroseksizm karşıtı mücadele ile emek mücadelesinin dayanışması gerektiğini ifade etti. KaosGL.org’a ulaşan bilgilere göre LGBTİ’lerin alanlarda olduğu şehirler şöyleydi.
 
Adana: Adana’da “İbneyim, dönmeyim fabrikada işçiyim” diyen LGBTİ’ler her alanda homofobi ve transfobiyi yıkmak için 1 Mayıs’ta Queer Adana pankartı arkasında yürüdü.
Afyon: Afyon LGBTİ İnisiyatifi ilk kez alanlara çıktı. Sendikaların çağrısına uyarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mitingine katılan Afyonlu homofobi ve transfobi karşıtları gökkuşağı bayrakları açtı.
 
Ankara: Ankara’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) korteji “LGBT hakları sendikal haklardır” pankartının arkasında yürüdü. Kaos GL, Liseli LGBTİ, ODTÜ LGBT Dayanışması ve Pembe Hayat’ın katıldığı korteji, SBF Öğrencileri “susma haykır, eşcinseller vardır” sloganıyla selamlarken, Halkevleri “nerdesin aşkım, buradayım aşkım” sloganını kendi pankartlarına taşıdılar.
 
Antakya: Kaws Kuzah LGBTİ, ilk kez 1 Mayıs alanlarına çıktı ve Antakya’dan homofobi ve transfobi karşıtları birlikte yürüdü.
 
Antalya: Pembe Caretta LGBTİ, 1 Mayıs alanı Aydın Kanza Parkı’nda gökkuşağı bayrakları ve dövizleriyle yer aldı. Antalyalı homofobi ve transfobi karşıtları “Bizim ablalar da burada” pankartı açtı.
 
Antep: ZeugMadi LGBTİ “İş, aşk ve özgürlük” için 10.30’da Yeşilsu Parkı’nda buluşup miting alanı İstasyon Meydanı’na yürüdü.
 
Batman: Keskesor Diyarbakır LGBTİ, Batman’da yapılan merkezi mitinge “LGBTİ hareketi sınıflı topluma karşı, özerk bir mücadeledir” pankartıyla katıldı. Dersim Roştiya Asme LGBTİ de Batman’daydı.
 
Bursa: Homofobi ve transfobi karşıtları Bursa’da ilk kez Özgür Renkler kortejiyle 1 Mayıs’a katıldı, “Bursa’dayım aşkım” dedi. 
 
Çanakkale: Çanakkale LGBT Topluluğu cinsel, ulusal ve sınıfsal sömürüye hayır demek için 1 Mayıs’ta alanlardaydı.
 
Denizli: 1 Mayıs’ta Denizli’ye gökkuşağı doğdu. Denizli LGBTİ ve Aileleri 1 Mayıs’ta ilk kez sokağa çıktı. 
 
Dersim: Dersim Roştiya Asme LGBTİ, hem Batman’daki bölgesel mitinge hem de Dersim’deki 1 Mayıs eylemlerine katıldı.
 
Edirne: Halkların Demokratik Partisi (HDP) LGBTİ Koordinasyonu 1 Mayıs mitingine “İşçi, ibne el ele; cinsel, sınıfsal devrime” diyerek katıldı.
 
Eskişehir: Eskişehir’den homofobi ve transfobi karşıtları 1 Mayıs eylemine katıldı ve “Yasak ne ayol” dedi.
 
Isparta: Isparta’da da LGBTİ’ler HDP ile birlikte yürüdü, “LGBTİ isyanda, bizler alanda” dedi.
 
İstanbul: İstanbul’da 1 Mayıs kutlaması için Beşiktaş ve Şişli’den Taksim’e yürümek isteyen emekçilere polis saldırdı. 300’e yakın kişi darp edilerek gözaltına alındı. Hêvî LGBTİ de Beşiktaş’ta alandaydı.
 
İzmir: İzmir’deki LGBTİ örgütleri LeGeBİT, DEÜ Eşit Şerit, İzmir LGBTİ İnsiyatifi, İzmir Liseli LGBTİ ve Siyah Pembe Üçgen bu yıl 1 Mayıs’ta LGBTİ görünürlüğünü sağlamak için İzmir Gökkuşağı Dayanışma Ağı olarak birlikte yürüdü. Azınlık LGBTİ grubu Ahura LGBTİ de 1 Mayıs’a ayrı kortejiyle katıldı.
 
Kars: Kars Homofobi ve Transfobi Karşıtı Platform, 1 Mayıs mitingine gökkuşağı bayraklarıyla katıldı. 
 
Kocaeli: Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi ilk kez 1 Mayıs eylemine katıldı. 1 Mayıs Komitesi Kocaeli LGBTİ’yi, “LGBTİ işçilerin görünürlüğü için alandayız” diyerek selamladı.
 
Malatya: Malatya Gökkuşağı LGBTİ “el ele cinsel ve sınıfsal devrim” için 1 Mayıs’a katıldı, gökkuşağı bayraklarıyla yürüdü.
 
Mersin: Mersin 7 Renk LGBTİ, “LGBTİ’nin ateşi sermayeyi yakacak” diyerek 1 Mayıs’ta alandaydı.
 
Niğde: Gökkuşağının Okları LGBTİ, ilk kez sokağa çıktı. 1 Mayıs eylemine dönük saldırılara rağmen Niğde sokaklarında gökkuşağı bayrakları dalgalandı.
  
Sakarya: Sakarya’da LGBTİ’ler ilk kez sokaklara çıktı. Sakarya LGBTİ İnisiyatifi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile birlikte alanlarda “Patron ne ayol” dedi.
 
Samsun: Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) LGBTİ, gökkuşağı bayraklarıyla alandaydı.
 
Tarsus: LGBTarsus oluşumu ilk kez sokağa çıktı, “İşçi eşcinsel el ele” dedi.
 
Van: Van Ah Tamara LGBTİ ilk kez ‎1 Mayıs’ta sokağa çıktı, gökkuşağı bayrağı açtı. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam