02/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Gökkuşağı bayraklarıyla 1 Mayıs’a katılan Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Translar (LGBT) Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Diyarbakır, Kayseri ve Balıkesir’de meydanlara çıktı.

LGBT’ler 7 Şehirde 1 Mayıs Meydanlarındaydı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gökkuşağı bayraklarıyla 1 Mayıs’a katılan Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Translar (LGBT) Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Diyarbakır, Kayseri ve Balıkesir’de meydanlara çıktı.
 
Ankara’da 1 Mayıs’a ortak katılan Kaos GL ve Pembe Hayat üyeleri homofobiye, transfobiye, nefrete, her türlü ayrımcılığa ve sömürüye karşı yürüdüler.
 
“Heteroseksizme Teslim Olmayacağız! Ya Eşitlik Ya da Hiç” ve “Patronsuz Pezevenksiz Bir Dünya İstiyoruz!” pankartlarının açıldığı ortak 1 Mayıs’ta, Ankara sokaklarında gökkuşağı bayrakları dalgalandı.
 
Yürüyüş boyunca ritim tutan “Taliga Ritim Şugariyeti” homofobi ve transfobi karşıtlarını coşturdu.
 
Ankara 1 Mayısında Anti-Otoriter Gruplar Birlikte Yürüdü
 
Ankara 1 Mayısında gelenek haline gelen anti-otoriter grupların birlikte yürümesi bu yıl da gerçekleşti.
 
Ortaklaşmaya bu yıl Öteki Bisiklet grubu da bisikletleriyle dâhil oldu. Ankara Anarşi İnisiyatifi ve Anarşist Komünist Kolektif ise kara bayraklar altında birlikte katıldılar. Kaos GL ve Pembe Hayat üyeleriyle dostlarının oluşturduğu 17 Mayıs Anti-Homofobi İnisiyatifi ve ardından Feminist(B)iz’in dâhil olduğu anti-otoriter hattı Gençlerbirliği spor kulübünün taraftarlarının pankartı, “Kaba Hat’ımız Sanatçı Olmak” pankartı izledi.
 
Ankara’daki 1 Mayıs yürüyüşüne bu yıl “İran Sol Öğrenci ve Gençlik Şurası” da, Türkçe ve Farsça “Yaşasın Dünya İşçi Sınıfının Birliği” pankartı ile katıldı.
LGBT’ler 7 Şehirde 1 Mayıs’ta
 
Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Diyarbakır’ın ardından Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Translar (LGBT) Kayseri ve Balıkesir 1 Mayıs meydanlarında gökkuşağı bayrağı açtılar.
 
1 Mayıs, Türkiye LGBT mücadelesi açısından önemli bir dönüm noktası. “Kaos GL – Eşcinsellerin Sesi” pankartı ile 2001’de Ankara’da başlayan süreç gökkuşağı bayraklarının dalgalandığı ve LGBT taleplerinin yükseldiği yedi şehre ulaştı.
 
Hebun LGBT topluluğu Diyarbakır’da katıldığı 1 Mayıs’ta “Yaşam Hakkı İstiyoruz!” dövizi taşıdı.
 
Diyarbakır’da Hebun gibi Eskişehir’de de MorEl’le 1 Mayısa katılan seks işçileri “Seks İşçilerine Sendika” dövizi taşıdılar.
 
Eskişehir’de 1 Mayıs yürüyüşüne Sosyalist Feminist Kolektif (SFK) ile birlikte katılan Morel, “Ataerkiye, Kapitalizme, Homofobiye, Transfobiye Karşı Alanlardayız!” ortak pankartını taşıdı.
 
Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği ise “1 Mayıs Seks İşçisinin Emekçisinin de Bayramı!” pankartı ile yürüyüşe katıldı.
İstanbul’da Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans örgütleri “Homofobi, Transfobi ve Kapitalizme Karşı 1 Mayıs’ta Taksim’e!” ortak çağrısıyla yürüyüşe katıldılar.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam