20/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Yürüyüş boyunca ‘Tanınma Yoksa Barış da Yok!’, ‘Nefret Öldürüyor Meclis Bunu Görmüyor!’ sloganları atan homofobi ve transfobi karşıtları ‘anayasal eşitlik’ istediler.

LGBT’ler Ankara’da Anayasal Eşitlik İçin Yürüdüler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Yürüyüş boyunca “Tanınma Yoksa Barış da Yok!”, “Nefret Öldürüyor Meclis Bunu Görmüyor!” sloganları atan homofobi ve transfobi karşıtları “anayasal eşitlik” istediler.
 
Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş bugün (20 Mayıs) Ankara’da “anayasal eşitlik” talebiyle gerçekleşti.
 
Kaos GL’nin çağrısı ile Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın sonunda Kurtuluş Parkında bir araya gelen Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans’lar (LGBT) ile homofobi/transfobi karşıtları Kızılay’a yürüdüler.
 
“Heteroseksizme Teslim Olmayacağız! Ya Eşitlik Ya da Hiç!” pankartının ardında yaklaşık 500 kişinin katılımıyla yapılan yürüyüş, Sakarya Meydanında yapılan “Anayasal Eşitlik İçin Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Realitesi Tanınsın!” basın açıklamasıyla tamamlandı.
 
Rusya, Macaristan, Norveç, Almanya, Peru, İspanya ve ABD’den gelen katılımcılar, Türkiyeli LGBT’ler ve homofobi/transfobi karşıtları ile birlikte yürüdü.  
 
Türkiye’ye sığınmış İranlı LGBT mülteciler ve “gökkuşağı otobüsü” ile İstanbul’dan gelen LGBT’ler de yürüyüşe katıldı.
Öteki Bisiklet grubu üyeleri de Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş’e bisikletleriyle katıldı.
“Nefret Öldürüyor Meclis Bunu Görmüyor!”
 
Yürüyüş boyunca sık sık “Tanınma Yoksa Barış da Yok!”, “Nefret Öldürüyor Meclis Bunu Görmüyor!” sloganları atan homofobi ve transfobi karşıtları “anayasal eşitlik” istediler.
 
Homofobiye, transfobiye, nefrete ve her türlü ayrımcılığa karşı gökkuşağı bayrağının altında gerçekleşen yürüyüşün ardından Sakarya Meydanında basın açıklaması yapıldı.
 
“Anayasal Eşitlik İçin Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Realitesi Tanınsın!”
 
7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’mızın sonunda bugün (20 Mayıs) Ankara’da yapılan “Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş”ün sonunda yapılan basın açıklaması şöyle:
“Yürüyüşümüz Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) bireyleri yargılayıp aşağılayanlara, okullarında zorunlu heteroseksüelliğe tabi tutarak hayatı zehir edenlere, metropollerde katleden heteroseksist sistemin ikiyüzlü ahlâkına karşıdır…
 
Yürüyüşümüz bütün etnik, kültürel ve cinsel farklılıkları yok ederek hepimizi birbirimize benzetmeye ve dolayısıyla bizi öldürmeye çalışan heteroseksist sömürgeci sisteme karşıdır…
 
Yürüyüşümüz heteroseksist sistemin LGBT’lere yönelik ilan edilmemiş savaşına karşıdır…
Yürüyüşümüz birlikte güçlenmek ve birlikte özgürleşmek içindir…
 
Zorunlu heteroseksüelliği dayatan mevcut sistem, cinsel yönelimlerimiz ve cinsiyet kimliklerimiz ile varoluşumuzu yok sayıp ezse de LGBT’ler olarak hayatın her alanından geliyoruz.
 
Varlığımızı inkâr ederek bizleri sosyal ve politik hayattan kovanlara hayır! diyoruz. Toplumsal ve siyasi hayatın her alanına eşit katılmamızı sağlayacak yasal güvence istiyoruz! 
 
LGBTvaroluşları tanımlayan “cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği” realitesinin Anayasada tanınması için ısrar ediyoruz! LGBT’ler olarak hayatlarımızı “diğer” ya da “ve benzeri” görünmezliğine havale etmeye kalkışan inkârcı politikalara teslim olmayacağız.
 
Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) bireyler olarak varoluşumuzu kuşatan heteroseksist ablukayı mutlaka dağıtacağız…
 
Gökkuşağı bayrağının altında buluşan tüm homofobi ve transfobi karşıtları olarak ilan ediyoruz:Heteroseksizme Teslim Olmayacağız! Ya Eşitlik Ya da Hiç!” 
 
Fotoğraf: Ali Özbaş / Kaos GL

Etiketler: yaşam
İstihdam