21/05/2013 | Yazar: Kaos GL

Anayasal tanınma ve eşitlik talebinin yükseltildiği yürüyüşte ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz’, ‘Susma haykır eşcinseller vardır’, ‘Eşitlik yoksa barış da yok’ sloganları öne çıktı

LGBT’ler Ankara’da Yürüdü: Anayasal Tanınma Yoksa Barış Da Yok! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Anayasal tanınma ve eşitlik talebinin yükseltildiği yürüyüşte “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Susma haykır eşcinseller vardır”, “Eşitlik yoksa barış da yok” sloganları öne çıktı
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 6. Kez düzenlenen “Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş” beşyüzü aşkın kişinin katılımıyla Pazar (19 Mayıs) günü Ankara’da yapıldı.
 
LGBT toplumu ve dostları homofobiye, transfobiye, nefrete, her türlü ayrımcılığa ve savaşa karşı durmak için 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün vesilesiyle bir kez daha gökkuşağı bayrağının altında toplandılar.
 
“LGBT’lere Yönelik İlan Edilmemiş Savaşa Son” ana pankartının arkasından yürüyen LGBT’ler ve dostları “Aşk Aşk Hürriyet Uzak Olsun Nefret”, “Homofobi/Transfobi Öldürür”, “Teslim Olmak Yok Homofobi Ezilecek”, “Nefret Öldürüyor Meclis Bunu Görmüyor”, “Katilleri Bulmayan Suç Ortağıdır” yazılı dövizler ve gökkuşağı bayrakları taşıdı.
 
Yürüyüş boyunca ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 2002 yılında sarf ettiği “Eşcinsellere Yasal Güvence Şart!” sözleri hatırlatılırken “Reyhanlı’ya Rağmen Savaşa Hayır!” dövizleri de taşındı.
Yürüyüşe katılan Fransız Yeşil Senatör Esther Benbassa ise “Okulda İşte Mecliste Eşcinseller Her Yerde” dövizi taşıdı. LGBT aileleri, “Babanım Yanındayım / Annenim Yanındayım” dövizleriyle yürüyüşteki yerini aldı. “Kurtuluş Yok Tek Başına, Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz”, “Susma Haykır Eşcinseller Vardır”, “LGBT’lerle De Barışın”, “Eşitlik Yoksa Barış da Yok”, “Tanınma Yoksa Barış Da Yok”, “Homofobik AKP”, “Ne Suç Ne Günah Yaşasın Eşcinsel Aşk”,  sloganlarının atıldığı eylem Sakarya Meydanı’nda okunan basın açıklaması ile son buldu.
Kurtuluş Parkı Kıbrıs Caddesi Kavşağında başlayan Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş, Sakarya Meydanında basın açıklaması ile sona erdi:
 
Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyoruz!

17 Mayıs haftasında sekiz yıldır gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın sonunda homofobi, transfobi ve nefrete karşı yürüyoruz.
 
LGBT toplumu olarak dostlarımızla birlikte homofobiye, transfobiye, nefrete, her türlü ayrımcılığa ve savaşa karşı durmak için bugün bir kez daha gökkuşağı bayrağının altında toplandık.
 
Homofobi ve transfobiye karşı yürüyüşümüzle tamamladığımız 17 Mayıs haftasında LGBT toplumu olarak eşitlik ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyeceğimizi ilan ediyoruz!
 
EŞİTLİK YOKSA BARIŞ DA YOK!
 
LGBT toplumu olarak, eşitlik talebiyle cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığının yasaklanmasında ısrar ediyoruz.
 
Lezbiyenler, geyler, biseksüeller, translar olarak şiddete maruz kalıyor, öldürülüyoruz. Eğitim hayatından çalışma hayatına ayrımcılığa uğrayan, dışlanan, sırf cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerinden ötürü kamusal alandan bütünüyle kovulan LGBT’lerin hayatlarını idame ettirmeleri neredeyse imkânsız hale getiriliyor.
 
Heteroseksizmde ortaklaşan tüm yönetimler cinsel yönelimleri ve cinsiyet kimlikleri üzerinden LGBT varoluşları inkâr ve imha politikalarından vazgeçmeyerek ilan edilmemiş savaşı sürdürüyor.
 
SAVAŞA HAYIR ÇÖZÜM HEMEN ŞİMDİ!
 
LGBT varoluşları tanımlayan “cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği” realitesinin tanınması için ısrar ediyor , “LGBT toplumuna yönelik ilan edilmemiş savaşa da son” çağrısında bulunuyoruz.
 
Toplumsal barışın sağlanabilmesi için “LGBT Toplumuna Yönelik İlan Edilmemiş Savaşa DA Son!” verilmeli; LGBT’lerin toplumsal ve siyasi hayatın her alanına eşit katılımını sağlayacak anayasal güvence yerine getirilmeli.
 
Yasal güvence için Yeni Anayasa’nın “eşitlik” ilkesine “cinsel yönelim” ve “cinsiyet kimliği” ifadeleri eklenerek Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans realitesi tanınmalıdır. Böylece heteroseksüel vatandaşların sahip olduğu tüm haklara LGBT’ler de sahip olabilmeli! 
 
LGBT’leri cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılıklara karşı güvence altına almayan bir anayasa eşitlikçi, demokratik ve özgürlükçü olamayacağı gibi toplumsal barışı da sağlamayacaktır!
 
EŞİTLİK EŞİTLİK! ANAYASAL EŞİTLİK!
 
LGBT varoluşları tanımlayan “cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği” realitesinin anayasal tanınması için ısrar ediyoruz!
 
Çünkü zorunlu heteroseksüelliğe direnen eşcinselseniz, tek dile direnen Kürt’seniz, tek dine direnen Alevi’yseniz, erkek iktidarına direnen kadınsanız, sömürüye direnen emekçiyseniz, çoğunluk karşısında azınlıksanız, yoksulsanız, hasta ya da sakatsanız, yaşlı iseniz yasalardaki “herkes”e dahil edilmeyeceğimizi çok iyi biliyoruz!
 
LGBT’ler olarak hayatlarımızı “diğer” ya da “ve benzeri” görünmezliğine havale etmeye kalkışan inkârcı politikalara teslim olmayacağız.
 
TANINMA YOKSA BARIŞ DA YOK!
 
Bütün etnik, kültürel ve cinsel farklılıkları yok ederek hepimizi birbirimize benzetmeye ve dolayısıyla bizi öldürmeye çalışan heteroseksist sömürgeci sisteme karşı mücadele için yürümekten vazgeçmeyeceğiz… 
 
EŞİTLİK EŞİTLİK! ANAYASAL EŞİTLİK!
EŞİTLİK YOKSA BARIŞ DA YOK! 
 
Fotoğraflar: Cihat Gündüz / Kaos GL

Etiketler: yaşam
İstihdam