17/05/2012 | Yazar: Kaos GL

‘17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün’*de, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, LGBT Örgütleriyle ortak bir basın açıklaması düzenleyerek toplanan 50 bin imzayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletti.

LGBT’ler Başbakan’a Mektup Yolladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

‘17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün’*de, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, LGBT Örgütleriyle ortak bir basın açıklaması düzenleyerek toplanan 50 bin imzayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletti.

Ankara’da Yüksel Caddesi, İnsan Hakları Anıtı Önü’nde toplanan homofobi ve transfobi karşıtları, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Koordinatörü Murat Çekiç’in okuduğu basın açıklamasının ardından Yenişehir Postanesi’ne yürüdüler ve görüşme talebine yanıt vermeyen Başbakan Erdoğan’a posta yoluyla ulaşmaktan başka yolları kalmadığını belirtikten sonra imzaları postaladılar. 

 

Basın açıklamasına imzacı olan örgütler şöyleydi: ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ, KAOS GL DERNEĞİ, SOSYAL POLİTİKALAR CİNSİYET KİMLİĞİ VE CİNSEL YÖNELİM ÇALIŞMALARI DERNEĞİ, İSTANBUL LGBTT DAYANIŞMA DERNEĞİ, PEMBE HAYAT LGBTT DAYANIŞMA DERNEĞİ, LGBT AİLELERİ İSTANBUL GRUBU, LAMBDAİSTANBUL LGBTT DAYANIŞMA DERNEĞİ, SİYAH PEMBE ÜÇGEN DERNEĞİ, MorEl ESKİŞEHİR LGBT OLUŞUMU, HEBUN DIYARBAKIR LGBT OLUŞUMU
 

 

 

Başbakan Erdoğan’a iletilen talepler şu şekilde:
 
-Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine dayalı ayrımcılıkla mücadele etmek için kapsamlı mevzuat şarttır ve en kısa zamanda oluşturulmalıdır.
 
-Yetkililer homofobik ve transfobik söylemin kabul edilemez olduğunu öncelikle kendileri bu dili kullanmaktan sakınarak ayrımcılıkla mücadelede siyasi idare göstermelidir.
 
-LGBT örgütlerinin korunması ve saygı görmesi gerekiyor. Politikacıların onlara açık destek vermesinin tam zamanıdır.
 
*Uluslararası Homofobi ve Transfobi Karşıtlığı Günü: (İngilizce: International Day Against Homophobia and Transphobia - IDAHO), Her sene 17 Mayıs’ta yer alır. 17 Mayıs 1990 tarihinde eşcinsellik, Hastalıkların Uluslararası Sınıflaması (ICD)’nın akıl hastalıkları listesinden çıkarılmıştı. Montreal Bildirgesi, bütün ülkelerin bu günü tanımalarını talep eder.
 
FOTOĞRAFLAR: SEMİH VAROL/KAOSGL.ORG

 

 


Etiketler: yaşam
İstihdam