29/07/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

13. Munzur Doğa ve Kültür Festivali’nde homofobi ve transfobi karşıtları dün Dersim’de (Tunceli) bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

LGBT’ler Dersim’de Barışa Ses Verdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
13. Munzur Doğa ve Kültür Festivali’nde homofobi ve transfobi karşıtları dün Dersim’de (Tunceli) bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Amed’den (Diyabakır) KeSKeSoR LGBT’nin örgütlediği yürüyüşte nefret cinayetlerinin yanı sıra hidroelektrik santral ve karakol yapım çalışmaları da protesto edildi.
 
Sanat Sokağı’ndan Seyit Rıza Meydanı’na yapılan yürüyüşte R.Ç. ve Dora cinayetleri anılarak “nefret öldürüyor, devlet bunu görmüyor” sloganı atıldı. “Gezi’den Dersim’e eşcinseller her yerde”, “karakollar yıkılsın devlet altında kalsın” da ritm grubunun yaptığı müzik eşliğinde dans eden grubun sloganları arasındaydı.
 
Barış Süreci LGBT’ler Olmadan Olmaz!
KeSKeSoR LGBT adına basın açıklamasını okuyan Şinow Başarır, Demokratik Çözüm Süreci’nde barışın yalnızca silah bırakmakla sağlanamayacağını belirtti ve “Biz LGBT örgütleri olarak bu sürecin aktif birer bileşeniyiz. LGBT’lerin sürece katılımı demokratikleşmenin vazgeçilmez bir unsurudur,” dedi.
 
Başarır, devletin militarist, erkek egemen ve heteroseksist sistemine karşı ortaklaşma çağrısı yaptı: “Bizler sistem karşıtları olarak bu eril kurgunun oyuncuları olmak istemiyoruz ve birlikte mücadele verdiğimiz yoldaşlarımızla cinsiyet özgürlükçü, homofobi ve transfobi karşıtı bir ortak zeminde buluşmak istiyoruz.”
 
Yürüyüşe katılanlar arasında Amed Anarşi Kolektifi, Direnişin Ritmleri, Dutağacı Kolektifi, Namekan İzmir Anarşistleri, Sosyalist Kadın Meclisleri, Yeni Demokrat Kadın ve Yurtsever Gençlik vardı. 

Etiketler: yaşam
İstihdam