23/07/2013 | Yazar: Kaos GL

Diyarbakır’da homofobi ve transfobi karşıtları, dün gerçekleştirdikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla trans cinayetlerini protesto etti.

LGBT’ler Diyarbakır’da Trans Cinayetlerine Karşı Yürüdü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Diyarbakır’da homofobi ve transfobi karşıtları, dün gerçekleştirdikleri yürüyüş ve basın açıklamasıyla trans cinayetlerini protesto etti. Diyarbakır’da yapılan 3 günlük trans medya atölyelerinin ardından düzenlenen eylemde, translara ve Kürtlere yönelik katliamlar kınandı.
 
KeSKeSoR LGBT Oluşumu, Queer Adana Oluşumu ve İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği “biji biratiya gelan”, “diren Lice seninleyiz”, “nefret öldürüyor, devlet bunu görmüyor” ve “aşk aşk hürriyet, uzak olsun nefret” sloganlarıyla Sanat Sokağı boyunca yürüdü.

Yürüyüşün ardından her bir oluşum ve dernek adına birer kişi basın açıklaması okudu. KeSKeSoR LGBT Oluşumu’ndan Sibel Aktaş, 9 Temmuz’da Aydın’ın Kuşadası’nda transfobik bir nefret cinayeti sonucu hayatını kaybeden Dora Özer’i andı ve “devlet katillere verdiği her türden taviz ve teşvikle trans katliamlarına kapı aralamaya devam etmektedir,” dedi.

Queer Adana Oluşumu’ndan Akın Köse ise Haziran’dan beri yaşanan adaletsizlikleri hatırlatarak “Gezi Parkı direnişinin başladığı günden beri kaybettiğimiz 5 canın, Lice’de kalekol yapımına karşı çıktığı için katledilen Medeni’nin, onlarca tutuklunun, kaybın ve gözaltının da takipçisiyiz,” dedi.
İstanbul LGBTT Derneği’nden Ebru Kırancı da, “Katledilen Kürt gençlerinin, sürgüne zorlanan LGBTT bireylerin, yakılan köylerimizin, tahrip edilen doğamızın ve Kürt halkının haklı taleplerinin tarafıyız,” dedi.  

Etiketler: yaşam
İstihdam