26/06/2007 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul’un 27 Haziran - 1 Temmuz 2007 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleyeceği ‘LGBTT Onur Haftası’, forumlardan film gösterimlerine, partilerden konserlere pek çok etkinlikle sizleri bekliyor. Hafta, Taksim’de gerçekleşecek Onur Yürüyüşü’ ve Hormonlu Domates Homofobi Ödül Töreni’yle son bulacak.

‘LGBTT Onur Haftası’ başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Lambdaistanbul’un 27 Haziran - 1 Temmuz 2007 tarihleri arasında İstanbul’da düzenleyeceği ‘LGBTT Onur Haftası’, forumlardan film gösterimlerine, partilerden konserlere pek çok etkinlikle sizleri bekliyor. Hafta, Taksim’de gerçekleşecek Onur Yürüyüşü’ ve Hormonlu Domates Homofobi Ödül Töreni’yle son bulacak.

KAOS GL - 26/06/2007

Lambdaistanbul derneğinin düzenlediği 14. ‘LGBTT Onur Haftası’, 27 Haziran Çarşamba günü ‘Mutlu Onur Haftası Tekne Partisi’yle başlayacak.

İkinci gün ‘Yürüyoruz’, ‘Travesti Terörü’, ‘Antiitiraflar’ ve ‘Çark’ filmlerinin gösterimiyle başlayacak olan etkinlik, Buse Kılıçkaya (Pembe Hayat), Devrim Çelik (MorEl Eskişehir), Ekrem Berk Bilginer (Antalya Gökkuşağı) ve Salih Canova’nın (Kaos GL İzmir) katılacağı ‘Şehirlerarası Diyaloglar’ başlıklı forumla sürecek. CNN Türk kanalında yayınlanan Cosmopolis programının gösterilme şansı bulan ilk bölümünün gösterileceği etkinlik, ‘Sansürüm, Sansürsün, Sansür…’ başlıklı forumla son bulacak. Forumda İzlem Aybastı (Bilgi Üniversitesi Gökkuşağı LGBT Kulübü & Lambdaistanbul), Erinç Seymen (Sanatçı/Aktivist) ve Uğur Yüksel (Kaos GL) konuşmacı olarak yer alacak.

29 Haziran Cuma günü ‘Yersiz, Yurtsuz Eşcinseller’ başlıklı forumla başlayacak olan etkinlik, ‘9’ filminin gösterimiyle sürecek. Gösterime filmin yönetmeni Ümit Ünal da katılacak. ‘Avrupa’dan Mücadele Deneyimleri’ başlıklı forumla sürecek etkinlik Pembe Hayat’ın birinci, Lambdaistanbul’un ondördüncü yaşgünü partisiyle sona erecek. Geceden elde edilecek gelir Gacı İstanbul, MorEl Eskişehir ve Antalya Gökkuşağı oluşumlarına aktarılacak.


*Aylin Aslım konseri 30 Haziran Cumartesi günü Studio Live’da olacak.

30 Haziran Cumartesi günü etkinlik ‘Özel Alan Politiktir’ başlıklı forumla başlayacak. Sanatçı Canan Şenol ve sinema yazarı Tuna Erdem’in katılacağı forumun ardından ‘Okulda, İşte, Mecliste Aktivizm Her yerde’ başlıklı ikinci forum gerçekleşecek. İtalyan Komünist Yeniden Doğuş Partisi Milletvekili Vladimir Luxuria, İstanbul Valiliği İnsan Hakları İl Masası Eski Başkanı Avukat Vildan Yirmibeşoğlu ve Lambdaistanbul’dan Sude Dönmez’in katılacağı forumu Kürşad Kahramanoğlu yürütecek. Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği Gönüllüleri tarafından hazırlanan ‘Pembe/Gri’ adlı oyunun gösterimiyle sürecek etkinlik ‘Kadın Kadına Cinsellik Atölyesi’ ve ‘LGBTT Onur Haftası Konseri’yle sona erecek. Konserde Aylin Aslım en güzel şarkılarını söyleyecek.

Ve ‘LGBTT Onur Haftası’ 1 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek Onur Yürüyüşü ve ardından yapılacak Hormonlu Domates Homofobi Ödül Töreni’yle son bulacak.

Etkinlikler 28-30 Haziran tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Konser ve parti mekanları ise Studio Live ve Exit Club olacak.

‘LGBTT Onur Haftası’ ile ayrıntılı bilgi için:

www.lambdaistanbul.org/

E-posta: organizasyon@lambdaistanbul.org

Tel: 0536 684 74 89
*Konuyla ilgili haberler:

[[Sağ eller havaya, domatesler buraya!]]

Etiketler: yaşam
İstihdam