14/06/2017 | Yazar: Anıl Üver

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 24. Life Ball Belediye Binasında düzenlenen görkemli bir törenle izleyicilerle buluştu.

Life Ball 2017: "Tehlikenin Farkında Ol" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 24. Life Ball Belediye Binasında düzenlenen görkemli bir törenle izleyicilerle buluştu.

                                                 Fotoğraflar: oe24.at

10 Haziran’da Viyana belediye binasında düzenlenen bu yılki Life Ball’ın mottosu “tehlikenin farkında ol (recognize the danger)” olarak belirlendi. Life Ball’ın organizatörü Gery Keszler, korku içinde yaşamak yerine toplumun AIDS konusundaki uygunsuz duruşuna ve dışlamalarına karşı gözlerimizi açık tutmamız gerektiğini belirtti. Dünya çapında 80’in üzerinde proje ile AIDS hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yaparak pek çok kişinin hayatını kurtardıklarını ifade eden Keszler, en büyük tehlikenin ihmalkârlık olduğunu, giderek artan kutuplaşmaların ve aşırı sağcılığın yumruğu altında ilk ezileceklerin azınlıklar olacağını ifade etti.  

Sahne dekorasyonu, kıyafetler ve açılış şovları 1920’lerin ve 30’ların havasında ayarlandı. Bu zaman diliminde Avrupa’da bir yandan renkli bir toplumsal karakter (*Zeitgeist*) dallanıp budaklanıyorken diğer yandan yabancı ve Yahudi düşmanlığı, milliyetçilik, aşırı sağcı popülist güçlerce yaygınlaşıyordu. Sahnede yer alan şarkıcılar savaş karşıtı mesajlar verdi, Alman şarkıcı Ute Lemper “sag mir wo die Blumen sind (söyle bana çiçekler nerede)” adlı savaş karşıtı şarkıyı seslendirdi. 2017 Eurovision’da Avusturya’yı temsil eden Nathan Trent şarkısını seslendirirken Berlin Duvarının yıkılışı temsil edildi.

Avusturya’da her 7 HIV taşıyıcıdan biri, Avrupa çapında her 3 taşıyıcıdan biri durumunu bilmiyor.  

Yeni geliştirilen bir test sayesinde artık insanlar doktora gitmeden HIV testini kendileri yapabilme imkânına sahipler. Parmaktan akıtılan bir kaç kan damlasıyla bir kaç saniye içinde test sonucu ortaya çıkıyor. Testin fiyatı 25 euro civarında.

Etkinliğin "durumunu bil (know your status)" plakatları için de amerikalı aktristler Uma Thurman ve Kate Winslett poz verenler arasında.

Etkinliğin halka açık kısmının tamamı devlet televizyonu ORF tarafından canlı yayınlandı ve 16 Haziran akşamına kadar buradan izlenebilir.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret