29/01/2010 | Yazar: Kahraman Gür

Oregon eyaletinin en büyük kenti Portland Amerika’nın gözde şehirlerinden.

Oregon eyaletinin en büyük kenti Portland Amerika’nın gözde şehirlerinden. Portland şehri ve Oregon eyaleti çevre dostu politikalarıyla, mavinin mavisi liberalliğiyle tanınıyor. Portland sokakları, San Francisco sokakları gibi evsizlerin mekanıdır. Amerika’nın en yeşil kentlerinden biri olsa da bu kentin sakinleri binaların çatı ve duvarlarını yeşillendirme çalışmaları yürütüyor.

Şehir 2008 yılında açık gey Sam Adams’ı  vali seçmişti.

Şehrin Beaverton bölgesindeki Southridge lisesinin organizatörlüğünde lise öğrencileri Uganda’daki HIV pozitif eşcinseller için idam öngören anti-gey yasını yaptıkları mitingle protesto ettiler. 1000’e yakin kişinin katıldığı mitingde, Southridge lisesinde çalışan Uganda kökenli Thomas Lwebuga  “ bu mesele gey ve lezbiyenlerin meselesi değil, tüm insanların sorunudur ve tüm insanları ilgilendirmelidir” dedi.
 
Oregon eyaleti senatörlerinden Ron Wyden “yürüyüşü destekliyorum, Portland’da olmasam da, Washington’daki Kongre salonunda yasaya karşı elimden geleni yapacağım” dedi. Beaverton bölgesinin valisi Denny Doyle yürüyüşten sonra “tekrar 60’lardaymisim gibi hissettim” diye belirtti.  

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam