09/02/2009 | Yazar: Kaos GL

Litvanyalı Parlementerler eşcinsellikle ilgili yeni yasaları çocuklar için özendirme olarak görüyor ve karşı çıkıyor.

Litvanyalı Parlementerler eşcinsellikle ilgili yeni yasaları çocuklar için özendirme olarak görüyor ve karşı çıkıyor.

AB üyesi devlet yeni yasalar ile eşcinsel ilişkilerin çocuklar için tahrik edici olduğunu düşünüyor.

Öneri, Litvanya Parlamentosu komitelerinde tartışılacak ve bahar oturumunda oylanacak.

Bu, reşit olmayanları kamusal bilginin zararlı etkilerine karşı korumak için var olan mevcut yasanın değişmiş şekli olarak öngörülüyor.

Yasa, fiziksel veya ruhsal şiddet ya da vandalizm betimlemesi; bir ölü ya da aşırı yaralanmış bir insan bedeninin gösterilmesi; korku ve dehşet uyandırıcı bilgi gibi kendini sakatlama veya intiharı cesaretlendiren konuları kapsıyor.Önerilen değişiklik eşcinsellik konusunda bu konular ile eşit düzeyde bilgi koymak olacaktır.

Önerilen değişikliğin yazarları açıklayıcı not içinde; ‘geleneksel olmayan bir cinsel yönelimin yayılmasının ve eşcinsel ilişkilerin olumlu bilgi olarak sunulmasının; küçüklerin fiziksel, zihinsel ve her şeyden önce, ahlaki gelişimi için olumsuz sonuçları olabileceğini’ yazdı.

Taslak kanunun 4. maddesi zararlı kamu bilgisi için 19 sınıflandırma tanımlıyor.

"Eşcinsel İlişkiler ile ilgili kamuoyunu kışkırtan bilgi" alt bölüm 13'ün içinde.

LGBT savunma grubu Hoşgörülü Gençlik Derneği (TJA)’ne göre:

"Ne tahrik ne de aile değerleri yeni onaylanan yasa önerisinde tanımlanmıştır, bu nedenle eşcinsellik konusunda temelde herhangi bir negatif olmayan bilginin yasaklanmasına olanak sağlanmıştır.

"Bu, sadece web sitelerini ve film gibi olumlu eşcinsel ilişkilerin sunulması yasağı değil (örneğin Brokeback Mountain v.b.), aynı zamanda diskolar, sergiler, gösteriler ve eşcinsellikle ilgili diğer reşit olmayanlar tarafından erişilen etkinlikler de olabilir."

 

Avrupa Konseyi Nisan 2008’de ilk kez, ülkenin Sovyetler Birliği’nden ayrıldığı 1991 yılından bu yana, resmi olarak ülkedeki durum hakkındaki endişelerini dile getirdi.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam