18/05/2020 | Yazar: Gözde Demirbilek

League of Legends (LoL), LGBTQIA+ bayraklarından oluşturulan simge pakedini 17 Mayıs’ta duyurdu. Paket Haziran sonuna kadar kullanımda olacak.

LoL’ün LGBTQIA+ simgeleri Haziran sonuna kadar kullanımda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Riot Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan, 2009’dan beri 67 milyonun üzerinde kullanıcısı olan video oyunu League of Legends’in (LoL), 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtı Gün’ü kutladı.

LoL’un uluslararası kurumsal Twitter profilinde gün isminden kısaltılarak kullanılan #IDAHOBİT hashtagi yer alırken Türkiye kurumsal Twitter profilinden Türkçe kutlama metninin linki “Bu yıl Sevgi Pofudukları LoL ve Teamfight Tactics'e arkadaşlarıyla birlikte geliyor!” açıklamasıyla simge paketi görünürlüğüyle paylaşıldı.

LoL Türkiye’nin simge pakedini duyurduğu 17 Mayıs kutlaması şöyle oldu:

“2018’den itibaren Uluslararası Homofobi, Transfobi ve Bifobi Karşıtlığı Günü'nü (UHTBKG) desteklemek için oyun içi içerikler sunmaya başladık. Bu yıl Sevgi Pofudukları LoL ve Teamfight Tactics’e arkadaşlarıyla birlikte geliyor! Riot Games’in dünyanın her yerindeki oyuncular için daha kapsayıcı bir ortam oluşturmak adına gösterdiği çabalar hakkında ayrıntılı bilgiyi riotgames.com'da bulabilirsiniz.”

“Sevgi Pofudukları Simgesi’ni, her biri özel sığınak efektine sahip altı yeni simgeyle birlikte geri getiriyoruz. Artık oyuncular LGBTQIA+ topluluğunun çeşitliliğini temsil etmek için yalnızca gökkuşağını kullanmak yerine, farkındalıklarını göstermek için belli renkleri seçebilecek. Bu renkli efektlerle parıldamaya başlamak için 2019 yılında olduğu gibi simgenizi seçmeniz ve oyuna girmeniz yeterli olacak!”

“Bu efektler TFT'de de geçerli! TFT'de sığınak etkisi olmadığı için, efektler çember turlarında ve ganimet kürelerinin peşinden koşarken devreye giriyor. Mobil oyuncuların, simgelerini bilgisayar üstünden seçmesi gerekecek; ancak bunu yaptıktan sonra efektler telefonda da görülebilecek.”

“Tıpkı geçen yıl olduğu gibi bu simgeler sınırlı süreliğine 1 MÖ karşılığında alınabilecek. Onları ister şimdi ister sonra, ister paket halinde ister tek tek alabilirsiniz. Fakat 30 Haziran saat 10:00'da mağazadan kaldırılacaklarını unutmayın. Simgeleri aldığınızda onları istediğiniz zaman kullanabilirsiniz ama renkli efektler yalnızca haziran ayının sonuna kadar oyunda kalacak.”


Etiketler: yaşam
nefret