16/07/2015 | Yazar: Kaos GL

Londra’da homofobi ve transfobi karşıtları İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısını protesto etti. Eyleme Yeşiller Partisi Lideri Natalie Bennett de destek verdi.

Londra: İstanbul Onur Yürüyüşü’yle dayanışıyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Londra’da homofobi ve transfobi karşıtları İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısını protesto etti. Eyleme Yeşiller Partisi Lideri Natalie Bennett de destek verdi.
 
İstanbul’da homofobi ve transfobiye karşı düzenlenen 13. LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis saldırısı Londra’da protesto edildi.
 
Birçok örgüt ve topluluğun katkısıyla düzenlenen eyleme Lesbians and Gays Support the Miners (Lezbiyen ve Geyler Madencileri Destekliyor), Peter Tatchell Vakfı, Day-Mer Kürt Türk Dayanışma Merkezi, Out & Proud Diamond Grubu ve Yeşiller Partisi Lideri Natalie Bennett de destek verdi.
 
Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği önünde yapılan eylemde AKP Hükümetinin nefret ve şiddet politikalarına, hükümetin nefret söylemiyle yaratmaya çalıştığı Müslümanlar ve LGBTİ’ler karşıtlığına ve bunun sakıncalarına dikkat çekildi.
 
“Türkiye’de Devlet Şiddetine Karşı İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşüyle Dayanışıyoruz!” başlığıyla eylemde organizatörler İstanbul valisinin keyfi olarak son anda yürüyüşü durdurmaya çalıştığını ve bunun kabul edilemez olduğunu belirttiler.
 
Açıklama şöyle devam etti: ‘‘Yasağa dair önceden hiçbir bilgilendirme yapılmadan, binlerce kişi Taksim alanında toplandıktan sonra keyfi ve mevzuata aykırı bir şekilde son dakikada yürüyüşün yasaklandığı anons edildi. Ramazan ayı bahane edilerek, polis binlerce kişiye, saldırdı.’’
 
Londra’daki örgütler bundan sonra da İstanbul Onur Haftası Komitesi’nin hukuk mücadelesine tam destek vereceklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını belirttiler.
 
Eylem sırasında konuşma yapan İngiltere Yeşiller Partisi Başkanı Natalie Bennett de Avrupa’daki tüm Yeşiller Partileri olarak Türkiye’deki LGBTI mücadelesine destek verdiklerini ve bu müdahaleyi kınadıklarını belirtti.
 
Eyleme destek veren kurumlar:
 
Londra Türk, Kürt, Kıbrıslı LGBTI Topluluğu
Turkish Kurdish Cypriot LGBTI Community in London
 
Nar UK (Kıbrıslı, Türk, Kürt Toplumu LGBTQ Ağı)
Nar UK (Cypriot, Turkish, Kurdish Community LGBTQ Network)
 
DAY-MER Türk ve Kürt Topluluk Merkezi
DAY-MER Turkish and Kurdish Community Centre
 
İslamofobi’ye karşı LGBTQIA
LGBTQIA Against Islamophobia
 
LGSM, Lezbiyen ve Gey Madenci Dayanışması
LGSM, Lesbians and Gay Men Support the Miners
 
Peter Tatchell Vakfı
Peter Tatchell Foundation 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam