14/08/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda 10 açık LGBT sporcu ülkelerine altın madalyayla döndü. Eğer bir ülke olsalardı toplam madalya sayısında Meksika ve Etiyopya’yla başa baş olurlardı

Londra Olimpiyatları’nda 10 Açık Eşcinsel Altın Madalya Kazandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda 10 açık LGBT sporcu ülkelerine altın madalyayla döndü. Eğer bir ülke olsalardı toplam madalya sayısında Meksika ve Etiyopya’yla başa baş olurlardı
Outsports.com’un kurucusu Cyd Ziegler “Eğer ‘Eşcinsel Takımı’ bir ülke olsaydı, 7 madalyayla Meksika, Etiyopya ve Gürcistan’la birlikte 31. sırada olurdu,” şeklinde konuştu. 
 
“Madalya sayısında Jamaika, İrlanda, Arjantin ve Hindistan gibi ülkeleri geçmiş olurdu. En fazla altın madalya (altın) yarışında İran, Jamaika, Çek Cumhuriyeti ve Kore’yle birlikte 21. sırada olurdu.”
 
Altın madalya kazananlar arasında Seimone Augustus (ABD Kadınlar Basketbol), Carl Hester (Büyük Birtanya, Binicilik), Megan Rapinoe (ABD, Kadınlar Futbol) ve Hollanda kadınlar hokey takımının birkaç üyesi var.
 
Judith Arnt bisiklette Almanya’ya gümüş madalya getirirken, bronz madalya kazananlar Edward Gal (Hollanda, Binicilik) ve Lisa Raymond (ABD, Tenis) oldu.
Avustralyalı gey dalgıç Matthew Mitcham, daha önceden Londra 2012’de Olimpiyatlara veda etmeye kararlıyken, dalış yarı finallerinde 13. gelmenin ardından fikrini değiştirdi ve Rio 2016 oyunlarına katılacağını açıkladı.
 
24 yaşındaki sporcu Sydney Morning Herald gazetesine şunları söyledi:
 
“Londra’ya gelmeden önce bunun benim son Olimpiyatım olacağında kararlıydım. Sakatlıklar ve diğer şeylerden ötürü emekli olacaktım.”
 
Outsport.com’a göre yıllar içerisinde açık gey, lezbiyen ya da interseks Olimpiyat sporcularından yüzde 58’i madalya kazandı.
 
İlgili haberler:
 
Megan Rapinoe’yi daha yakından tanımak isterseniz
 
Londra 2012’de Lezbiyen Öpücüklü Açılış  

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam