04/01/2013 | Yazar: Meral Çiçek

Ayda iki defa Katolik inancına sahip LGBT bireyler için düzenlenen "Soho ayinleri", Başpiskopos Vincent Nichols’un kararıyla "uygun olmadıkları" gerekçesiyle kaldırıldı.

Londra’da LGBT’lere Yönelik Kilise Ayini Sonlandırıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Londra’da LGBT bireyler için düzenlenen kilise ayinler başpiskopos kararıyla yasaklandı. Ayinlerin "kiliseye hakaret" olduğunu söyleyerek örgütlenen muhafazakâr Katolikler kararı zafer olarak nitelendirdi.
 
Londra’nın merkezindeki Soho semtinde bulunan Our Lady of the Assumption Kilisesi’nde 6 yıldan beri LGBT bireylere yönelik ayinler düzenleniyordu. Ayda iki defa Katolik inancına sahip LGBT bireyler için düzenlenen "Soho ayinleri", Başpiskopos Vincent Nichols’un kararıyla "uygun olmadıkları" gerekçesiyle kaldırıldı.
 
Aynı zamanda İngiltere ve Galler Katolik Piskopos Kilisesi Başpiskoposu olan Nichols, "kilise hayatının bir parçası kalmaları için" bundan sonra da eşcinsel Katoliklere hizmet sunulacağını belirterek LGBT bireylerin evlerine yakın kiliselerdeki ayinlere katılmasını istedi.
 
The Guardian gazetesinin haberine göre Nichols’un bu kararında Londra’daki muhafazakâr Katolikler etkili oldu. Muhafazakâr dindarlar, geçmişte sık sık Soho ayinlerinin kiliseye hakaret olduğunu, eşcinsel olmayı öğrettiğini iddia ediyordu. 2007’nin başından beri düzenlenen ayinler, kilise önünde söz konusu kesimlerce çoğu kez protesto edildi. Bu nedenle Nichols’un yasak kararı muhafazakârlarca zafer olarak nitelendirildi.
 
Britanya’da son olarak eşcinsel evliliklere eşit statü tanınması gündemdeydi. Hükümet, eşcinsel evliliklerin yasallaştırılacağını açıklamıştı. Konuyla ilgili yasa taslağının bu yıl içinde hazırlanacağı kaydedildi.
 

Londra’da LGBT bireylerin haklarını destekleyen çok sayıda kilise bulunuyor. 6 yıl önce LGBT bireylerin şehirdeki başlıca uğrak yeri olan Soho semtinde özel ayinlerin sunulmasına karar verilmişti.  


Etiketler: yaşam, din/inanç
nefret