07/07/2009 | Yazar: Kaos GL

Love me Gender! Zülfukar Çetin'in haberi.

Love me Gender! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Love me Gender!

Zülfukar Çetin'in haberi.

Almanya’nın en büyük vakıflarından biri olan ‘Heinrich Böll Stiftung’, Berlin’de, ‘Gender is Happening’ başlıklı bir sempozyum düzenliyor. ‘Queer Middle East’ oturumuna Kaos GL’den Ali Erol da katılacak.

Toplumsal cinsiyet, ‘gender’, odaklı bir haftalık toplantılar dizisini, Heinrich Böll Stiftung, 2009 yılının kadınların seçme hakkının 90., Stonewall’un 40., Berlin Duvarının yıkılmasının 20., Simone de Beauvoir’ın ‘İkinci Cinsiyet’inin 40. yıldönümü olmasının üstüne şekillendirdi.
 
6 Temmuz 2009’da başlayan sempozyum 11 Temmuz Cumartesi gününe kadar devam edecek. Toplumsal cinsiyet konusu, uluslararası bir platformda disiplinler arası bir bakış açısıyla tartışılacak.
 
Kaos GL’den Ali Erol, Türkiye’de ve Ortadoğu ülkelerinde yaşayan LGBTT bireylerin maruz olduğu ayrımcılıklar hakkındaki söyleşiye, 10 Temmuz Cuma günü katılacak.
 
Günümüz toplumsal cinsiyet perspektifini politika, tarih, edebiyat, bilim ve sanatla birleştirmeyi amaçlayan program, aynı zamanda eşcinsel hareketin tarihsel gelişmesini dile getirip, feminist hareketin geçmişten bugüne kadar gelen sosyal, siyasal ve hukuki durumuna göz atıyor. Çeşitli film gösterimlerinin yanı sıra disiplinler arası söyleşiler, atölyeler, tartışma panelleri ve resim sergilerine de programda yer veriliyor.
 
‘Love Me Gender – Gender is Happening’ ile farklı cinsel kimliklerin aslında eşit olduğu ve bu eş paydada tüm insanların cinsel kimliğinden, cinsel yöneliminden ya da kadın ve erkekliğinden bağımsız olarak barışın, sevginin hâkim olduğu toplumsal bir düzenin geliştirilmesi gerektiği vurgulanıyor.
 
Bu büyük uluslararası sempozyuma politikadan, sosyal ve siyasal bilimlere, edebiyattan tarihe, tiyatrodan resim sanatına ve ayrıca LGBTT alanında politik aktiviteler yürüten birçok sivil toplum kuruluşuna kadar her alandan kişiler yer alıyor. Toplumsal cinsiyet hakkında tarihten bugüne kadar gerçekleşen değişimlere teker teker değiniliyor. Alman ve diğer Avrupalı LGBTT hareketini yürüten örgütlerin Türkiye ve Ortadoğu LGBTT hareketini güçlendirmek adına neler yapabilecekleri, hangi katkılarda bulunabilecekleri de tartışılacak en önemli konulardan birini teşkil etmekte.
 
Kaos GL’nin davetli olduğu ve Ali Erol’ün de katılacağı bu anlamlı haftaya Alman Yeşillerinden Cem Özdemir ile Hans-Christian Ströbele, Berlin Türkiyeli Eşcinseller Derneğinden (GladT e.V.) Koray Yılmaz-Günay, Alman Sol Partisinden Klaus Lederer, Berlin Alice-Salomon-Yüksek Meslek Okulundan Prof. Dr. Maria do Mar Castro Varela, Lübnan, İsrail gibi Ortadoğu ülkelerinden bir çok LGBTT aktivistin yanı sıra farklı alanlardan sanatçılar, bilim-insanları, hukukçular ve politikacılar da homofobi, transfobi, islamofobi, cinsiyetçilik, milliyetçilik-ırkçılık hakkındaki görüşleriyle katılacaklar.
 
Türkiye’de ve diğer bütün ülkelerde yaşanan homofobik, transfobik, ırkçı, milliyetçi ve seksist temelli tüm haksızlıkların sona ermesini dileyelim. 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam