28/08/2014 | Yazar: Kaos GL

RTE adı verilecek 3. havalimanı projesinin yarattığı doğa yıkımına karşı #3havalimanınadiren kampanyası başlıyor.

‘3. Havalimanına Diren!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
RTE adı verilecek 3. havalimanı projesinin yarattığı doğa yıkımına karşı #3havalimanınadiren kampanyası başlıyor.
 
RTE isminin konulacağı 3. havalimanı projesi kapsamında yaşanan doğa katliamına tepkiler sürüyor. Kuzey Ormanları Savunması’nın çeşitli eylem ve etkinliklerle dikkat çektiği yağma ve doğa katliamına karşı; “3. Havalimanına Diren!” kampanyası bugün başlıyor.
 
Kampanyanın ilanı bu akşam saat 21.00’da başlayacak sosyal medya eylemiyle gerçekleşecek. O vakte kadar da sosyal medyada #3havalimanınadiren hastagi yaygınlaştırılacak. Saat 21.00’de ise #3havalimanınadiren hashtaginde kampanya ilan edilecek.
 
Facebook ve twitter’dan açılan hesaplarla yürütülecek kampanyanın çağrı metni ise şöyle:
 
İktidar ve sermaye İstanbul’un kuzeyini parçalıyor
“Bir süredir hep birlikte, iktidar ve sermayenin el birliğiyle İstanbul’un kuzeyini paramparça edişini takip ediyoruz. Boş durmuyoruz elbette, talancıların bulunduğu her yerde eylemde, her projelerinde nöbetteyiz.
 
“Şimdilerde adını isabetlice "RTE Havalimanı" koymaya niyetlendikleri 3. havalimanı projesi de, halkı, yaşamı, hukuku, doğayı hiçe sayarak tahribatta gemi azıya almış durumda. Ve yine biz de hep birlikte hareketteyiz.
 
“Bildiğiniz üzere kuzey ormanları Savunması’nın 3. havalimanı projesine karşı bir süredir yürüttüğü eylemlilik halini, kapsamlı bir örgütlenmeyle bir kampanyaya dönüştürdük. Meslek örgütleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, forumlar, bağımsız oluşum ve bireylerin bir araya gelerek geçtiğimiz haftalarda hareketlendirdiği ve çeşitli başlıklar üzerine oluşturduğu çalışma gruplarıyla şimdiden ciddi yol aldığı ‘3. havalimanına diren’  başlıklı kampanyamızı bugün ilan ediyoruz.” 

Etiketler: yaşam, ekoloji
nefret