19/05/2012 | Yazar: Kaos GL

7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın son günü ‘Sınırlara Karşı Forum’ ile başladı.

‘Avrupa’daki Irkçı Sağın Gelişmesi Görmezden Gelindi!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara’da konuşan Norveç İşçi Partisi’nden Anette Trettebergstuen, sağ kanat ırkçılığın Avrupa’nın her yerinde yayıldığını söyledi.
 
7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın son günü “Sınırlara Karşı Forum” ile başladı.
 
TBMM Üyesi, BDP İstanbul Milletvekili & HDK Eşsözcüsü Sebahat Tuncel ile Norveç İşçi Partisi’nde Anette Trettebergstuen’in konuşmacı olarak katıldığı Buluşma’ya, Macaristan’dan AP Parlamenteri Zita Gurmai de video sunum ile katıldı.
 
Ankara’da Best Otel’de başlayan “Sınırlara Karşı Forum”un ilk oturumu olan “Avrupa’da Gülleri Solduran Irkçılığın Seyri”ni İnsan Hakları Savunucusu Hakan Ataman kolaylaştırıyor.
 
Hakan Ataman, Avrupa’da ortaya çıkan ekonomik krizin ırkçı bir dalgayı da beraberinde getirdiğini söyleyerek oturumu açtı. Ataman bu ırkçı dalganın aynı zamanda cinsiyetçi, homofobik ve farklı kültürlerden gelen insanlara karşı da önyargılı ve ayrımcı reaksiyonlar gösterdiğini belirtti.
 
“Saldırıyı tek başına yapsa da aslında tek başına değildi”
 
Sağ kanat ırkçılığın Avrupa’nın her yerinde yayıldığını söyleyen İşçi Partisi Milletvekili Anette Trettebergstuen, 22 Temmuzdaki Oslo’daki saldırıları sağ kanat ırkçılığın bir dışa vurumu olarak değerlendirdi.
 
 
Saldırganın İşçi Partisini Norveç toplumuna en büyük tehdit olarak gördüğünü beyan ettiğini hatırlatan Trettebergstuen, hedeflerin seçimi çok kültürlü topluma yönelik olduğunu söyledi ve ekledi: “Saldırıyı tek başına yapsa da aslında tek başına değildi.”
 
Norveç’teki saldırıyı gerçekleştiren kişilikteki insanlar topluma göre bir tehdit olarak algılansa da “bu alandaki gelişmeler son on yıldır görmezden gelindi”ğini belirten Anette Trettebergstuen şöyle konuştu:
 
“İntikam almak ve nefretle dolmak yerine, saldırganın ortadan yok etmeye yönelik değerleri nasıl daha geliştirebiliriz diye çalıyoruz.
 
Neden biz başka yapacak işimiz yok gibi bir Cumartesi sabahında Ankara’da bir araya geliyoruz; bu sorunun cevabı çok açık!”

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam