26/05/2015 | Yazar: Sultan Keleş

Ege Üniversitesi’nde 1 hafta önce 15 köpeği zehirleyen mühendis konuştu. ‘Bu ülkede insanlar ölüyor, köpekler öldürülmüş çok mu?’ diyen L.S tutuksuz yargılanıyor.

‘Bu ülkede insanlar ölüyor, köpekler öldürülmüş çok mu?’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ege Üniversitesi’nde bir hafta önce 15 köpeği zehirleyen mühendis konuştu. “Bu ülkede insanlar ölüyor, köpekler öldürülmüş çok mu?” diyen L.S tutuksuz yargılanıyor.
 
Ege Üniversitesi’nde Elektirik Elektronik Mühendisi olarak çalışan L.S toplam 15 köpeği öldürdü. Olayın ardından tepkilerin büyüdüğü üniversitede L.S görevine devam ediyor ve tutuksuz yargılanıyor.
 
Hazırladığı zehirli lokmaları üniversite etrafına yerleştiren ve 15 köpeği öldüren tekniker L.S olayı gerçekleştirirken okulun güvenlik kameralarınca kaydedilmişti. Olayın ortaya çıkmasının ardından L.S’nin “Bu ülkede insanlar ölüyor, köpekler öldürülmüş çok mu?” diyerek katliamın arkasında durduğu öğrenildi.
 
Ne olmuştu?
 
Bir hafta önce Diş Hekimliği Fakültesi otoparkında 2 köpek, öğrenciler tarafından ölmek üzereyken bulundu. Durumu İzmir Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik hizmetlerine bildiren öğrenciler, böylelikle köpeklerin zehirlenmiş olduğunu anladı. Kampüsün çeşitli noktalarında ölü halde bulunan toplam 15 köpeğin, zehirli kıyma yiyerek öldürüldüğü tespit edildi. Öte yandan 10’a yakın köpeğin veterinere götürüldüğü, şu an durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Öğrenci ve akademisyenlerinin, olayı soruşturması üzerine üniversite güvenlik görevlilerince kamera kayıtlarından tespit edilen L.S yakalandı, tutanak tutulduktan sonra serbest bırakıldı.
 
Yaşanan köpek katliamının ardından öğrenciler ve akademisyenler, üniversite içerisinde bir protesto yürüyüşü gerçekleştirmişlerdi. Change.org’da imza kampanyası başlatan öğrenciler, sosyal medyada #EgedeKatliamVar hashtagi ile protesto etmeye devam ediyorlar. Yine bazı öğrenciler Bornova Polis Merkez Amirliği’ne giderek zanlı L.S hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Üniversite içerisinde konuya dair soruşturma başlatılmasını, hayvanlar için güvenli yaşam alanları oluşturulmasını talep eden öğrenciler başlattıkları imza kampanyası için üniversite içerisinde stand açtılar. Özel güvenliğin taciz ve saldırılarına maruz kalan öğrenciler, üniversite içerisinde imza toplamaya devam ediyorlar.
 
Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma açılmasını talep eden öğrenciler ve akademisyenlere henüz rektörlükten bir cevap gelmedi. Öğrencilerin görüşme talebi rektörlük tarafından reddedildi ve konuya dair hiçbir açıklamada bulunulmadı.  

Etiketler: yaşam, ekoloji
nefret