16/01/2013 | Yazar: Umut Güner

Gökkuşağının Kızılı, Ali Rıza Demircan’ın, ‘Eşcinseller demokratik, laik toplumun problemidir. Eğer İslam toplumu olsaydı o zaman gerekli bilgilendirmeler yapılırdı’ sözlerini eleştiren bir açıklama yayınladı.

‘Burjuva toplumlarının ortak sorunu eşcinsellik değil cinsel yönelim ayrımcılığıdır.’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gökkuşağının Kızılı, Ali Rıza Demircan’ın Katıldığı bir televizyon programında, “Eşcinseller demokratik, laik toplumun problemidir. Eğer İslam toplumu olsaydı o zaman gerekli bilgilendirmeler yapılırdı”  sözlerini eleştiren bir açıklama yayınladı.
 
“LGBT özgürleşmesi adına yapılması gereken aydınlanmacı düşünceyi sahiplenmektir.”
“Gerici kuşatmayı yaracağız”  başlıklı yayınladıkları bildiride “Kadın ve LGBT düşmanlığı, dinsel gericiliğin arızi değil yapısal bir özelliğidir. LGBT özgürleşmesi adına yapılması gereken din kurallarının zorlama yorumlarına bel bağlamak yerine, aydınlanmacı düşünceyi sahiplenmektir. AKP eliyle büyük ölçüde tasfiye edilen laiklik, Türkiye’de yaşayan LGBT’ler için yaşamsal değer taşıyan ve ayağa kaldırılması ancak emekçi karakterli yeni bir aydınlanma mücadelesi verilmesine bağlı olan bir kavga başlığıdır.” Dediler.
 
“Burjuva toplumlarının ortak sorunu eşcinsellik değil cinsel yönelim ayrımcılığıdır.”
“Eşcinselliğin Batı toplumlarına yönelik bir sapkınlık olarak gösterilmesini eleştirerek, “Son günlerde yaşanan gelişmeler, gericiliğin LGBT düşmanı yüzünü sadece İslam ülkelerinde göstermediğini ortaya koymakta. Fransa parlamentosunun evlilik eşitliğini gündemine alması üzerine sağ kesimlerin başlattığı protestolar sürmektedir. Son olarak ’Bir kadın ve bir erkekten türedik’ sloganıyla düzenlenen gösteriye sağcı Halk Hareketi Birliği’nin yanı sıra Katolik Kilisesi de destek vermiştir.”
“Gösteriyi izleyen Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün burjuva demokrasisine çektiği cila tutmamakta, diğer yandan Fransa’daki tablo Demircan’ı yalanlamaktadır. İster muhafazakâr, ister laik bir yapıya sahip olsun, burjuva toplumlarının ortak sorunu eşcinsellik değil cinsel yönelim ayrımcılığıdır.”

Eşcinselliğin Batıdan gelen bir sapıklık gibi gösterildiğini buna karşın Batıdaki homofobik tutumları teşhir etmenin önemli olduğunu belirten Gökkuşağı’nın Kızılı, açıklama aynı zamanda LGBT’ler için biricik kurtuluş, İslamcıların hoşgörüsünde veya Batılı kurumların insafında değil, verecekleri örgütlü mücadelede olduğunu söyledi.

 


Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam