22/11/2013 | Yazar: Kaos GL

8. İstanbul Kürk ve Deri Fuarı, hayvan özgürlüğü aktivistleri tarafından protesto edildi.

‘Cinayet Hiç Bu Kadar Şık Olmamıştı’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
8. İstanbul Kürk ve Deri Fuarı, hayvan özgürlüğü aktivistleri tarafından protesto edildi. Dün başlayan fuarda bir grup açılış konuşmasını protesto ederken bir başka grup “8. İstanbul Ceset Fuarı” ve “Cinayet hiç bu kadar şık olmamıştı” yazılı tişörtlerle fuar alanında dolaştı.
“Bu Deri Kimin Derisi?”
İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan’ın konuşmasını bölen aktivistler, “Seyretmeye dayanamadığınız gerçeklerden nasıl para kazanabiliyorsunuz?” diye sordu. Güvenlik görevlileri tarafından salondan çıkarılan aktivistler, bildirilerini salona attılar.
 
Bildiride, kürk üretimi sırasında hayvanların canlıyken yüzme, elektrik verme, telle boğma, boyun kırma gibi yöntemlere maruz kaldığı, kürk ve deri fabrikalarının yeraltı sularını ve nehirleri kirlettiği ve bu sektörde çalışan işçilerin kullanılan kimyasallardan ötürü kanser ve deri hastalıklarına yakalandığı belirtildi.
 
İnsanmerkezciliğe ve zulmü meşrulaştıran ahlâk anlayışına karşı yapılan protestoya Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri, Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Yeryüzü ve Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri, Yeşil Öfke ve Ergene İnisiyatifi’nden aktivistler katıldı.
 
İstanbul Kürk ve Deri Fuarı 3 yıldır protesto ediliyor.  

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam