25/09/2017 | Yazar: Kaos GL

Hayvan Hakları İzleme Komitesi’nce geliştirilen "Çocuklar için Türcülük ve Hayvan Hakları Atölyeleri"nde kullanılan model artık açık kaynak.

‘Çocuklar İçin Hayvan Hakları Atölyeleri’ modeli herkesin erişimine açık Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hayvan Hakları İzleme Komitesi’nce geliştirilen "Çocuklar için Türcülük ve Hayvan Hakları Atölyeleri"nde kullanılan model artık açık kaynak.

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) tarafından 8-12 yaş aralığındaki çocuklar için geliştirilen "Çocuklar için Türcülük ve Hayvan Hakları Atölyeleri"nde kullanılan model ilgilenen herkesin ulaşabilmesi için açık kaynak hâline getirilerek yayınlandı.

Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı'nın (TÜSEV) düzenlediği "Destekle Değiştir" etkinliğine katılan bireysel destekçilerin katkıları ile hayata geçen atölye, çocuklarda insanmerkezci bakışın mutlak olmadığı ve sorgulanabileceği fikrinin, hayvan hakları ekseninde oyun, tartışma ve ortak öğrenme modelleri yerleşmesine katkıda bulunmak amacıyla hazırlandı.

Atölye çocuklara hayvanların haklarını öğretiyor

Atölye modeli, psikolog, öğretmen, çocuk gelişimci, avukat, akademisyenlerin yanı sıra, çocuk hakları ve hayvan hakları aktivistlerinin katkıları ile hazırlandı. Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampüsü Sosyal Kuluçka Merkezi'nde 2016 yılında düzenlenen çalıştayda gün boyunca süren tartışmalar sonucunda oluşturulan model, çocuk hakları ve hayvan haklarının benzerliğine dikkat çekiyor, konuyu hayvan sevgisi, merhamet, şefkat gibi konulardan çok, haklar düzleminde ele alıyor.

Farklı sosyo-kültürel zeminlerden gelen çocukların katıldığı pilot uygulamalar düzenlendi

Çocuklar için Türcülük ve Hayvan Hakları Atölyeleri"nin modeli, farklı sosyo-kültürel zeminlerden gelen çocukların katıldığı pilot uygulamaları gerçekleştirildikten sonra tamamlandı.

HAKİM, atölye modeli ve materyallerini web sayfasından herkesin erişimine açık bir şekilde yayınladı. Ayrıca atölye modeli ile ilgili tüm sorularınızı, “Çocuklar için Türcülük ve Hayvan Hakları Atölyeleri” Koordinatörü Fatma Biltekin’e fatma@hayvanhaklari-izleme.org adresinden iletebilirsiniz.

Atölye modeline erişim için burayı, atölyede kullanılacak materyaller için ise şurayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam