09/05/2012 | Yazar: Aylime Aslı Demir

Erkekliğin tek eşli heteronormatif evlilikler ve et yeme üzerinden tahakkümünü sürdürmesi Homofobi Karşıtı Buluşma’da tartışıldı.

Erkekliğin tek eşli heteronormatif evlilikler ve et yeme üzerinden tahakkümünü sürdürmesi Homofobi Karşıtı Buluşma’da tartışıldı.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşmalar kapsamında Kaos GL - Ekoloji Kolektifi Derneği ve Yeryüzüne Özgürlük Derneğinin ortaklaşa düzenlediği etkinlik ilgiyle karşılandı.
 
Yeryüzüne Özgürlük Derneği’nden Güray Tezcan yaptığı sunumda tahakkümün cinsiyetçilik ve türcülük üzerinden kendini hissettiriyor olduğunu yıkmak içinse her türlü varyasyonunun reddedilmesi gerektiğini söyledi. Hayvana yapılan eziyetin aslında her şeyi açıklayabileceğini dile getiren Tezcan mülkiyetin hayvanı evcilleştirmekle başladığını ifade etti.
 
Doğaya hükmetmek için ilk darbe hayvana indirildi; kadın da erkeğin gördüğü kadarıyla doğanın hükmedilmesi gereken bir unsuruydu ve sırası geldiğinde evcilleştirilecekti. Evler barklar, kadınlar, köleler, mitler bu mülkiyet zincirine daha sonra ekleneceklerdi. 
 
Tekeşli heteronormatif evliliklerinse tahakküm üretmeye devam ettiğini dile getiren Tezcan, 60’lı yıllardan itibaren alternatif yaşam pratikleri üzerine gerçekleştirilen araştırmaların sonuçlarını katılımcılarla paylaştı.

Etiketler: yaşam, ekoloji
nefret