22/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Gürcistan’daki homofobik ve transfobik saldırıya karşı Kaos GL ve Lambdaistanbul Dernekleri birer basın açıklaması yayımladı. Lambdaistanbul ayrıca yarın bir eylem düzenleyecek.

‘Gürcistan Devleti Homofobik Tavrından Vazgeçmeye Davet Ediyoruz!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te 17 Mayıs Homofobi Karşıtı Gün dolayısıyla LGBT Hakları için yürüyüş düzenleyen Homofobi ve Transfobi karşıtları, aralarında Ortodoks Hristiyan rahiplerin de bulunduğu bir grup Hristiyan dinci odağın saldırısına uğradı.
İlk önce polise yürüyüşü engellemesi yönünde çağrı yapan grup, polisin yürüyüşü engellemeyeceğini söylemesi üzerine aktivistlere şiddet yoluyla müdahale etmişlerdi.
 
Gürcistan Polisi saldırganlara zamanında müdahale etmedi, sonrasında ise sadece saldırganları değil aynı zamanda Homofobi ve Transfobi karşıtı gruptan kişileri de gözaltına aldı.
 
Gürcistan’daki homofobik ve transfobik saldırıya karşı Kaos GL ve Lambdaistanbul Dernekleri birer basın açıklaması yayımladı.
 
Kaos GL Derneği yayımladığı basın açıklamasında: “Türkiye dahil bölge ülkelerinde homofobi, sivil toplum ile kamusal alanda, ırkçılık ve milliyetçilik ile sarmalanarak kurumsallaşmaktadır. Kurumsallaşan homofobi, bölge ülkeleri arasındaki tarihi düşmanlıklara eklemlenerek toplumlar arasındaki mevcut yabancılaşmayı arttırmaktadır. Bugün Gürcistan’da olduğu gibi bölge ülkelerinin hükümetleri LGBT haklarının insan hakları olduğu gerçeğini kabul etmeye yanaşmamaktadır.” dedi.
 
Lambdaistanbul Derneği yaptığı açıklamada ise, “17 Mayıs’ta LGBT Hakları için yürüyüş düzenleyen Homofobi ve Transfobi karşıtlarına aralarında Ortodoks Hristiyan rahiplerin de bulunduğu bir grup Hristiyan dinci odağın saldırısına uğramıştır. İlk önce polise yürüyüşü engellemesi yönünde çağrı yapan grup, polisin yürüyüşü engellemeyeceğini söylemesi üzerine aktivistlere şiddet yoluyla müdahale etmişlerdir.”
 
Gürcistan Polisi saldırganlara zamanında müdahale etmemesini ve saldırganlarla birlikte LGBT aktivistleri gözaltına alınmasını eleştiren Kaos GL ve Lambdaistanbul Dernekleri, Homofobi ve Transfobi karşıtlarını gözaltına alan Gürcistan devletini kınadıklarını dile getirdiler. Aynı zamanda benzer homofobik ve transfobik saldırılara izin vermemesini talep ettiler.
 
Kaos GL Derneği basın açıklamasında aynı zamanda Gürcistan’daki yoldaşlarını selamladı:
 
“Gürcistan’daki Homofobi ve Transfobi karşıtı yoldaşlarımızı selamlıyoruz! Gürcistan başta olmak üzere Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkasya’da ırkçı ve milliyetçi politikaların homofobik ve cinsiyetçi tezahürlerine karşı mücadele etmeye ve sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz”
 
Lambdaistanbul Derneği Homofobi ve Transfobi Karşıtlarını, 23 Mayıs 2012’de saat 12:30’da Taksim Tramvay durağında buluşmaya ve ardından Gürcistan’ı protesto etmek için Levent’te bulunan Gürcistan Konsolosluğu’na gitmeye çağırıyor. 

Etiketler: yaşam
İstihdam